Hoppa till huvudinnehåll

Rådgivning och webbinarier för företagare

Stua har fått ett fortsatt uppdrag av Region Sörmland, i samarbete med ALMI, att stöda företag inom besöksnäringen och angränsande näringar med rådgivningar och webbinarier.

”Jourtelefonen ” är öppen måndag till fredag 09-16, tel: 0155-220 800. E-post: radgivning@stua.se.

Här är vecka 46 webbinarier, ni finner dem på Stuas Facebooksida:

9 nov: Nya råd och restriktioner i Sörmland – webbinar på engelska och lätt svenska
10 nov: Nya råd och restriktioner i Sörmland – webbinar på arabiska och lätt svenska
13 nov: Hur ska jag tänka och hur kan jag planera mitt företags likviditet och ekonomi?

På denna sida presenteras kommande webbinar: destinationsutveckling.com/covid-19/

 

Nya råd och restriktioner i Sörmland – webbinar på engelska och lätt svenska

Måndag 9 november, klockan 15:00

Under torsdagens presskonferens presenterade Region Sörmland nya lokala råd. Det är nu mycket viktigt att vi ställer om och följer de råd som presenterats för att bromsa smittspridningen. De nya råden innebär en ny svår period för samtliga verksamheter som är beroende av gäster och kunder. Situationen är extrem för många men vi finns här för att hjälpa till, vi förstår er frustration. Under webbinariet går våra rådgivare Urban Wallin och Lotten Fowler igenom de nya råden, på lätt svenska och engelska och vad de innebär och kommer med handfasta råd och möjliga handlingsvägar. Lotten och Urban går också igenom vilken hjälp och stöd du kan få om du behöver det kring dessa frågor.

Webbinariet sänds via Zoom, länken kommer att publiceras i evenemanget på Stuas Facebook.

 

Nya råd och restriktioner i Sörmland – webbinar på arabiska och lätt svenska

Tisdag 10 november, klockan 15:00

Under torsdagens presskonferens presenterade Region Sörmland nya lokala råd. Det är nu mycket viktigt att vi ställer om och följer de råd som presenterats för att bromsa smittspridningen. De nya råden innebär en ny svår period för samtliga verksamheter som är beroende av gäster och kunder. Situationen är extrem för många men vi finns här för att hjälpa till, vi förstår er frustration. Under webbinariet går våra rådgivare Mahfouz Hebrawi och Irja Hökås igenom de nya råden, på lätt svenska och arabiska och vad de innebär och kommer med handfasta råd och möjliga handlingsvägar. Mahfouz och Irja går också igenom vilken hjälp och stöd du kan få om du behöver det kring dessa frågor. Webbinariet är på lätt svenska och arabiska.

Webbinariet sänds via Zoom, länken kommer att publiceras i evenemanget på Stuas Facebook.

 

Hur ska jag tänka och hur kan jag planera mitt företags likviditet och ekonomi?

Fredag 13 november, klockan 14:00

Ekonomin är grundbulten i varje företags välmående. Börja med en nulägesanalys, hur stora är intäkter och utgifter? Har du tillräckligt mycket pengar för att kunna betala företagets utgifter i tid? Under webbinariet går våra rådgivare Irja Hökås och Sebastian Strid igenom hur du som företagare bör tänka och planera kring likviditetsbudget, prognos och kassaflöde. En likviditetsbudget löser inte ditt problem, men du får insikt i hur kassaflödet varierar under året, månad för månad. Det gör det möjligt för dig att planera din ekonomi och hitta lösningar innan det blir akut likviditetsbrist.

Webbinariet sänds via Zoom, länken kommer att publiceras i evenemanget på Stuas Facebook.

Arkiv