Hoppa till huvudinnehåll
Buss vid hållplats

Se exakt var bussen är

Sedan någon månad tillbaka kan resenärer se var bussarna befinner genom att använda Sörmlandstrafikens app. Resenären letar upp sin buss i appen och klickar därefter på kartan för att se exakt var bussen är.

Införandet av realtidskarta i appen är en av de förbättringar som Sörmlandstrafiken har genomfört senaste tiden för att resenärer ska få aktuell trafikinformation.

– Vi vet att resenärer vill ha bättre trafikinformation. Att veta när bussen kommer vid en eventuell försening gör det lättare för resenären att planera och framförallt slippa känns sig ovetande. Att informationen finns i appen gör också att resenären inte behöver gå ut till hållplatsen tidigare än nödvändig, säger Monica Olsson, kommunikationschef vid Sörmlandstrafiken.

Under 2016 sattes digitala skärmar upp i bussarna med information om nästkommande hållplatser. I år kommer skärmarna att kompletteras med bytesinformation. I bussarna finns också ljudutrop som talar om vilken hållplats som kommer härnäst.

I appen finns förutom realtidsinformation en reseplanerare med tidtabeller, generell trafikinformation och möjligheten att köpa enkelbiljett. Appen laddas hem från Appstore och Android Market. Du kan även ringa Sörmlandstrafikens servicecenter som svarar på frågor om trafiken dygnet runt 7 dagar i veckan på telefon 0771-22 40 00.

Arkiv