Hoppa till huvudinnehåll
Hus vid vattnet

Simma lugnt i Flens kommun i sommar

Den här våren har varit minst sagt annorlunda. Under sommaren fortsätter vi att följa och bevaka Folkhälsomyndighetens råd och rekommendationer.

Den här våren har varit minst sagt annorlunda. I samband med att vi fått in smitta på ett av våra äldreboenden i mars och det konstaterades en allmän smittspridning av Covid-19 i samhället beslutade Flens kommun om flera åtgärder för att i möjligaste mån minska smittspridningen och skydda våra äldre.

Vi beslutade om besöksförbud i våra särskilda boenden. Vi gjorde snabba omprioriteringar vad gäller medarbetare och omfördelade resurser från dagverksamhet till särskilda boenden och hemtjänst. Vi ställde in flera planerade event. Vi uppmuntrade att handla lokalt för att stödja vårt lokala näringsliv och delade ut en uppmuntrande värdecheck till våra medarbetare. Vi samarbetar fortsatt med föreningar och frivilligorganisationer för att stödja äldre och riskgrupper med inköp och transport av livsmedel och annat nödvändigt. Vi ställer in tjänsteresor, uppmuntrar och möjliggör för digitala möten och distansarbete.

Dessa omprioriteringar, omfördelningar, samarbeten och ändrade arbetssätt ser ut att ha fått effekt. Vi har på ett bra sätt lyckats begränsa spridningen bland våra äldre i hemtjänst och omsorg. Nu är det viktigt att vi fortsätter att hålla i och hålla ut så att vi skyddar våra äldre och fortsätter att minska smittspridningen.

Sommaren i Flen

Sommaren här och trots att vi är en kommun med många olika sjöar att välja bland kan det ändå bli trångt på badstränderna i sommar. Den här sommaren är två meter lång, ett avstånd som kan kännas både långt och kort. Tänk på att hålla avstånd även på badstränderna för att minska smittspridningen.

Flens kommun har skyltat på våra kommunala badplatser, badhus, idrottsplatser med flera och ber våra besökare att följa dessa restriktioner och uppmaningar.

Restriktionerna angående besöksförbud på våra äldreboenden gäller fortfarande under sommaren. Likaså gäller fortfarande restriktionerna om avstånd på restauranger, uteserveringar och allmänna platser.

Många av de större evenemangen som brukar hållas under sommaren i kommunen är inställda men det hålls småskaliga evenemang och aktiviteter runt om i kommunen. Bland annat anordnar vi med hjälp av feriearbetare ett sommartorg i Flens centrum med olika aktiviteter under dagtid från och med 15 juni till 15 augusti.

GIF: 2 personer som cyklar på mindre skogsväg med två meter mellan. Tesxtmeddelande: Sommaren är två meter lång. Tillsammans minskar vi smittspridningen

Arkiv