Hoppa till huvudinnehåll
Bild på barn i en gymnastikhall, som sitter och står upp och tittar framåt.

Flens kommuns skolor vill skapa trygghet, meningsfullhet och glädje. Foto: Flens kommun

Flen satsar på barn och ungdomar

En handfull elever från varje årskurs 1-7 i kommunens olika skolor, har i veckan fått utbildning i att bli trivselledare. Man gör detta för att minska utanförskapet och öka tryggheten, men även för att barnen ska kunna utvecklas som ledare och personer.

Vad menas med att vara trivselledare?

Att vara trivselledare innebär att eleverna under sina raster organiserar och håller i en eller flera aktiviteter för sina klasskamrater. En viktig uppgift är också att försöka se och få med elever som vanligtvis inte är med i den sociala gemenskapen på rasterna. I veckan fick eleverna en heldag med utbildning i Piggelinhallen på Stenhammarskolan.

Som trivselledare tränas man i att ta initiativ och omsätta idéer till handling, planera, organisera, ta ansvar, fatta beslut, kommunicera och samarbeta. Det finns flera goda effekter med initiativet. Bland annat att minska utanförskapet och öka tryggheten, men även att barnen utvecklas som ledare och personer. Och såklart att det blir roligare och mer meningsfulla raster!

En mer meningsfull skoldag

Målet är att alla elever ska glädjas åt att gå till skolan — varje dag! När rasterna blir roligare och mer meningsfulla kan skoldagen som helhet också blir mer lustbetonad.

 

 

Arkiv