Hoppa till huvudinnehåll
Den nya förskolan Kungsfågeln på Bergsgatan i Flen under ombyggnad

Snart är Kungsfågeln redo för inflyttning

Kungsfågeln - den nya förskolan på Bergsgatan i Flen är snart redo för inflyttning.

Förskolan Kungsfågeln kommer att rymma åtta avdelningar vilket gör den till Flens kommuns största förskola. Det är barn och personal från Vallmon, Hammaren, Nybble samt avdelningen Bryggan på Sjögården, som nu får ett nytt hem. I dagsläget rör det sig om ungefär 130 barn och drygt 20 barnskötare och förskollärare, men verksamheten har utrymme att utökas ytterligare.

Förskolan kommer att ha fokus på språkutveckling ur ett flerspråkigt perspektiv och målet är att ha två förskollärare på varje avdelning och just nu görs en nyrekrytering till förskolan Kungsfågelns verksamhet. Det kommer också att finnas modersmålsstödjare och förskolan satsar också på digitala språkverktyg som komplement för att främja språkutvecklingen.

Den gamla skolbyggnaden har stått tom sedan eleverna flyttade till Bildningscentrum Stenhammar. Två biträdande rektorer har varit delaktiga i ombyggnationens arbete så att lokalen blir ändamålsenlig. Att flytta ur lokaler man inte längre nyttjar till fullo och samla mer verksamhet på samma ställe ligger i linje med förvaltningens uppdrag att minska lokalytor. Skolgården är delvis kuperad och har naturen nära inpå, en skillnad mot hur många andra förskolors utemiljö är komponerad.

Du kan läsa mer om den nya förskolan Kungsfågeln i Glimten som kommer ut idag till brevlådorna eller här på vår webbplats i PDF format:

 

Arkiv