Hoppa till huvudinnehåll

Snart tre veckor med Matbruket igång!

Nu har Flens kommuns unika storsatsning Matbruket spridit måltidsglädje i snart tre veckor. Måndagen 30 maj invigdes produktionsköket med mingel, bandklippning och guidad tur. "Flens kommun har gjort en jättesatsning på måltidsverksamheten. Jag är väldigt stolt över det helhetsgrepp man har valt att ta", säger Per Kålbäck, kökschef i Flens kommun.

 

 

 

 

 

Efter lång väntan kunde Flens kommun äntligen inviga det nya fina produktionsköket placerat i bruksområdet i Hälleforsnäs. Det har varit problem med elleveransen från nätleverantören, men nu är köket äntligen igång och har spridit måltidsglädje i snart tre veckor.

Måndagen 30 maj var det invigning, kommunstyrelsens ordförande Ann-Charlotte Munter höll tal och klippte sedan bandet till rungande applåder. Efter mingel och tal höll måltidschef Monika Holm en guidad rundtur i det fina köket som av media kallats ”rymdskepp”. Det är ett ergonomiskt och högteknologiskt kök med otroliga möjligheter, kökschef Per Kålbäck berättade bland annat att flera andra kommuner redan hört av sig och vill komma på besök i det moderna, unika köket.
”Det känns roligt att äntligen få komma igång på riktigt, för idag är ju första dagen som vi kört ut mat härifrån till alla våra äldreboenden” sa Anna Karin Karlsson, måltidssamordnare, vid invigningsdagen.

Nu har köket varit i gång i snart tre veckor och levererat mat till alla kommunens äldreboenden. Arbetet har gått jättebra och man ser fram emot hösten när mat till skolor ska börja tillagas på Matbruket.

Under invigningen var både radio och tidning på plats, nedan finns länkar till reportagen, klicka på texten:
Sveriges Radio P4, längre inslag
Sveriges Radio P4, kortare inslag
Katrineholms Kurirens reportage
Eskilstuna Kuriren reportage

 

 

Arkiv