Hoppa till huvudinnehåll
Järnvägsbom

Spårarbete och risk för köbildning

Som tidigare rapporterat genomför Trafikverket omfattande spårarbete som påverkar resenärer till och från Flen samt vissa järnvägsövergångar i Flen.

Trafikverkets arbeten kommer att fortsätta till slutet av april och intensifieras vid perrongen och stationsområdet i Flen från 30 mars fram till 6 april. Var vaksam när du rör dig vid spårområdet då det kommer att förekomma en del tung trafik. Dessutom inleds ett akut arbete på sträckan Flen-Gnesta, läs mer nedan under förändringar i tågtrafiken.

Trafikanter

Fordonstrafikanter i Flen ombeds korsa järnvägen via järnvägsbron Hantverkaregatan för att undvika köbildning vid järnvägsövergången Variagatan/Salstagatan.

Fordonstrafikanter i Skebokvarn kommer också märka att bommarna vid järnvägsövergången i samhället är nere längre tid än vanligt.

Förändringar i tågtrafiken

En del i detta större arbete är en akut insats som sker på sträckan Flen-Gnesta mellan 31 mars och 4 april då enbart ett spår används för tågtrafik på en 15 kilometer lång sträcka. Normalt sett kör många tåg på dubbelspåren. Banarbetet påverkar därför både fjärrtågsresenärer och resenärer på tre av Mälartågs linjer.

Linköping-Norrköping-Eskilstuna-Västerås-Sala
Inga Mälartåg kör mellan Katrineholm och Flen på söndag 3 april. Ersättningsbussar kommer att gå mellan Katrineholm och Flen samt mellan Katrineholm och Eskilstuna/Västerås. Tågen kommer att gå som vanligt från Katrineholm till Linköping C samt från Flen till Sala.

Hallsberg-Katrineholm-Stockholm
Ett flertal inställda avgångar under denna period. Vissa avgångar ersätts med buss.

Norrköping-Nyköping-Stockholm
Flera inställda avgångar under torsdag 31 mars, fredag 1 april och måndag 4 april. Tågen går som vanligt lördag 2 april och söndag 3 april. Vissa avgångar ersätts med buss.

Håll dig uppdaterad

  • Om du reser på dessa linjer under denna period behöver du vara extra uppmärksam och hålla dig uppdaterad om din resa. Välj gärna en tidigare avgång på grund av förlängda restider och för att inte missa eventuella byten.
  • Om din avgång med Mälartåg ställs in behöver du inte boka om biljetten utan kan välja föregående eller nästkommande avgång.

Uppdatering spårarbetet

Trafikverket rustar upp järnvägen från februari till aprils slut. De är klara med spårbytet mellan Sparreholm och Skebokvarn och fortsätter nu byta räls och slipers på sträckan mellan Skebokvarn och Flen.

För att arbetet ska kunna genomföras på ett säkert sätt kör tågen på sträckan Flen-Sparreholm med sänkt hastighet. När tågen kör långsammare medför det att bommarna är nedfällda längre tider än normalt.

 

Arkiv