Hoppa till huvudinnehåll
Ett blått munstycke till en laddstolpe för elfordon.

Ta över drift av publika laddstationer

Flens kommun vill överlåta drift av två publika laddstationer för elbilar, en i Flen och en i Malmköping, till extern aktör via koncessionsavtal.

Därför genomför kommunen just nu en RFI (Request for Information) för att få underlag till att bedöma om det på marknaden finns intresse att ta över drift, underhåll och betalningslösning för laddstationerna.

Kommunen arbetar med utgångspunkten att detta ska ske genom att respektive laddstation förses med en elmätare och att laddoperatören betalar en avgift till kommunen för elhandelskostnad, elnätsavgift och annan administration.

Kommunen sköter fortsatt normal drift och underhåll av parkeringsplatserna. Laddoperatören sköter drift och underhåll av laddstolpen samt tar betalt enligt marknadsmässiga priser och behåller eventuell förtjänst från försäljningen. Laddstolparna ska vara fortsatt tillgängliga för allmänheten.

Kommunen vill nu veta hur aktörer på marknaden ställer sig till ett sådant upplägg. Detta är inte en avropsförfrågan utan ett led i en förstudie inför en eventuell upphandling.

Svar på RFI:n skickas i TendSign, senast den 2022-11-29.

 

Om laddstationerna 

Laddstationen i Flen är av modell ABB Terra 53 CJG (1 st 50 kW CCS, 1 st 50 kW CHAdeMO, 1 st 43 kW typ 2) och är placerad vid Vasagatan 1 i ett attraktivt läge mellan Flens station och kommunhuset.

Laddstationen i Malmköping är av modell ABB Terra 53 C (1 st 50 kW CCS, 1 st 22 kW typ 2) och är placerad vid Landsvägsgatan 50 i Malmköping.

Laddstationernas läge i Sörmland gör att de bedöms som attraktiva för genomfartstrafik såväl som för de som är verksamma i länet. Flens kommun äger båda laddstationerna och den mark som dessa står på.

Arkiv

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Josefin Smeds

Miljöstrateg

0157 - 43 00 44