Hoppa till huvudinnehåll
Perra Hermansson VD FKAB

Perra Hermansson, VD FKAB

Tar över vd-posten på FKAB

Perra Hermansson är nytillträdd vd för FKAB, Flens Kommunfastigheter. Glimten tog en pratstund med honom under hans första dag på jobbet.

– Mitt första uppdrag är att lära känna medarbetarna, jag brinner för folk och ska fortsätta arbetet de byggt upp och bygga vidare på teamkänslan. Det är det som gör bolaget, oavsett storlek, säger Perra.

Med rötterna i Karlstad kommer han senast från ett fastighetsbolag i Sunne som till storleken liknar uppdraget hos FKAB. I Sunne arbetade han som fastighetschef innan han sedermera intog vd-posten. Avslutet hos företaget blev abrupt.

– Det är ingen hemlighet att jag fick sparken som vd. Det berodde helt enkelt på att jag inte accepterade förvaltningsavtalet kommunen föreslog, avtalet gav inte bolaget full kostnadstäckning vilket skulle innebära en förlustaffär för bolaget.

Som ansvarig vd går du inte in i ett avtal där du vet att du kommer att göra en förlust, det är ansvarslöst och dessutom fel enligt aktiebolagslagen, berättar Perra som också säger att han redan känner att tongångarna och samarbetet mellan FKAB och kommunen i Flen är bra och att han naturligtvis har för avsikt att fortsätta odla och utveckla det samarbetet.

Perra har sedan 90-talet haft ledande roller i olika fastighetsbolag och även jobbat för ett par industribolag.

– Det är en bransch jag trivs bra i. Man vet hur det fungerar, vad man kan och inte kan göra, vad saker kostar och vad som krävs för att bygga nytt och så vidare.

Om FKAB

Bolaget bildades i november 2010 och ägs till 100% av Flens kommun. Bolagets uppgift är att förvalta kommunens verksamhetslokaler och tillgodose kommunens verksamheters behov med effektiva och ändamålsenligt utformade verksamhetslokaler i egna fastigheter eller genom inhyrning av lokaler.

 

Texten är hämtad från det senaste numret av kommuntidningen Glimten som går att läsa i sin helhet här (PDF).

Arkiv