Hoppa till huvudinnehåll
Vägskylt i Visby med texten: Almedalen

Ungdomsambassadör från Flen till Almedalen

Kawsar Ibrahim är Ungdomsambassadör i Flen och ska som en av få ungdomsambassadörer få möjligheten att delta i Almedalen.

Kawsars uppdrag som ungdomsambassadör är att hjälpa unga att förändra samhället genom deras passioner. Som ungdomsambassadör utbildar du andra unga så att de får de verktyg de behöver för att förse dem med förutsättningar och möjligheter för att de ska kunna förändra i deras lokalsamhällen.

Porträtt av Kawsar IbrahimKawsar blev anställd av Fryshuset 2018 som ungdomsambassadör men fick kontakt med Fryshuset redan då de började med kartläggning för deras projekt och samarbete med oss på Flens kommun.

Det var även då jag blev tipsad att gå Mpower vilket är en utbildning av Fryshuset och Svenska Lottakåren där man bland annat lär sig om ledarskap, krisberedskap samt hur man stärker sig själv och andra.

De som väljs till ungdomsambassadörer i Almedalen är väldigt få och jag tror jag blev vald just på grund av att jag är väldigt engagerad i mitt lokalsamhälle.Till exempel så är jag med i vår samverkansgrupp/ortsutvecklingsgrupp här i Flen. Jag har också ett projekt med min partner Farhat Azizi; ”Självförsvar för tjejer i Flen” som går ut på att stärka tjejer i självförtroende och förmåga att försvara sig själva samt att skapa en gemenskap, berättar Kawsar.

Det är sådant här arbete Kawsar vill lägga sin tid på – demokratiutveckling och att öka ungas förmåga att förändra vårt samhälle. Kawsars arbete på Almedalen går ut på att representera och lyfta upp de frågor som ungdomar och unga vuxna i Sverige tycker är viktiga och vad som berör dem. Mycket av det handlar om ungas hälsa, ungas lika medborgarskap samt ungas delaktighet och inkludering.

Så mitt uppdrag där är att diskutera de här frågorna i olika sammanhang, exempelvis med politiker, sitta i olika paneler och workshops och liknande, säger Kawsar.

Vi önskar Kawsar lycka till med medverkan och representation i Almedalen 2019!

Arkiv