Hoppa till huvudinnehåll
Närbild på penslar i en burk

Utökat kursutbud på Kulturskolan

Kulturskolan Flen har breddat sitt utbud av kurser under hösten. Här kan du läsa om kurserna inom bild, slöjd och musik samt anmäla dig.

Till detta läsår har Kulturskolan Flen sökt medel från statens kulturråd. Bidraget syftar till att göra verksamheten mera jämlik och att förbättra möjligheterna för barn och unga att delta. Vi har därför haft möjlighet att utöka vårt kursutbud med följande kurser:

Bild & Form

Här får du arbeta med olika material från grunden: blyerts, kol, krita, akvarell och akryl med mera. Du får lära dig teckning, måleri, skulptur, komposition och perspektiv. Vi pratar om bilder och konst, och jobbar aktivt med utställningar och presentationer av konst och stilar. Foto och video är också en del av arbetet där du får jobba med bildbehandling och videoredigering. Från 8 års ålder. Lärare är Elisabeth Bergqvist och kurserna hålls torsdagar från kl 17 på Bildningscentrum.

Slöjd & Hantverk

Du som deltar är mellan 8-16 år och kommer att få prova på olika slöjdtekniker till exempel tälja, luffarslöjd, broderi, tovning och återbruk. Efter att du provat de olika teknikerna och kan grunderna, har du möjlighet att fördjupa dig eller jobba vidare med andra tekniker.Lärare är Marie Dahlqvist och Peder Strådal och kurserna hålls på onsdagar från kl 16.30 på Bildningscentrum.

Oud

Oud är den orientaliska världens (Turkiet, Iran, Arabiska länders) huvudinstrument. Den ser ut som en luta men är utan band. Instrumentet har en varm och magisk ton. Lärare är Milad Bahi och kurserna hålls på tisdagar och torsdagar efter överenskommelse.

Musiklek för barn 6-8 år

På ett lekfullt sätt upptäcker vi tillsammans musikens underbara värld.
Vi sjunger, dansar, leker och spelar instrument, vi lär oss om musikens grunder, vi provar på bild och form.
Efter kursen känner eleven till vilka kurser kulturskolan har att erbjuda.

 

Kurserna har startat under september månad – men det går utmärkt att hoppa in i grupperna när som helst under hösten. Därför tar vi emot anmälningar löpande.

Kostnad för att delta i kulturskolan är 600 kr per termin och kurs. Om man anmäler sig from dagens datum gäller halv avgift för hösten 300 kr.

Anmälan sker på särskild blankett.

Arkiv

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Andreas Odsvall

Rektor Kulturskolan

0157 – 43 05 81