Hoppa till huvudinnehåll
Äpple och hjärta, loggan för Hälsoveckan

Var med och bidra till årets Hälsovecka!

Hälsoveckan i Flen anordnas vecka 39 för tredje året i rad! Föreningar, företag och privatpersoner - nu är det dags att börja anmäla intresse för att anordna aktiviteter, komma med idéer och förslag.

Hälsoveckan i Flen 2017 hoppas vi återigen ska bli full av aktiviteter med fokus på din hälsa! Mellan 23 september och 1 oktober anordnar föreningar, organisationer, företag och privata aktörer en mängd aktiviteter med fokus på din hälsa i Flens kommun.

Läs mer här

 

Flera spännande nyheter i år

För tredje året i rad anordnas Hälsoveckan i Flen. En vecka full av aktiviteter med fokus på din hälsa.

– I år har vi några riktigt spännande nyheter att bjuda på, berättar Carla Swenson, enhetschef fritid på Flens kommun.

Förra året var aktiviteterna många och blandade i hela kommunen. Även i år hoppas Carla Swenson att föreningar, företag och privatpersoner på alla orter i kommunen ska anmäla sitt intresse att anordna en aktivitet under veckan.

– Syftet med den här veckan är att Flensborna ska få prova på olika slags aktiviteter och få upp ögonen för allt man kan göra i kommunen för att främja sin hälsa. Det kan handla om träning eller motion av olika slag, mat, bokläsning, konst, kultur eller vad du själv tycker är bra för din hälsa. Vi tycker det är viktigt att våra invånare mår bra, det vinner alla på, säger Carla.
Förutom prova på-pass i många av de redan existerande föreningarna, kommer det även anordnas speciella arrangemang särskilt för Hälsoveckan.

– I år är vi riktigt peppade på att presentera GEN-PEP, ett arbete som kronprinsessparet startat. Det är en heldag ute på Lida gård med minst tio prova på-aktiviteter, ett kortare barnlopp samt det fem kilometer långa Lidagårdsloppet.
Den omåttligt populära Spöknatten för unga återkommer, liksom Höstyra i simhallen. Nytt för i år är även en 24 timmars-simning till förmån för Barndiabetesfonden.
– Du köper en sträcka på ett klockslag och den summan går direkt till Barndiabetesfonden.

I år sammanfaller också rikstävlingen Sveriges starkaste kvinna med Hälsoveckan. Flen Armfighters arrangerar tävlingen den 30 september i A-hallen på Hammarvallen.
– Det som är extra roligt är att mellan varje moment kommer det finnas möjlighet för allmänheten att testa på samma moment som de tävlande gjort. Ett riktigt styrketest! säger Carla Swenson.

 

Arkiv