Hoppa till huvudinnehåll

En del av det 700 kvadratmeter stora Matbruket, med bland annat ergonomiska höj- och sänkbara arbetsytor.

Vecka 22 startar äntligen Matbruket!

Matbruket, som är kommunens nya produktionskök, är placerat i bruksområdet i Hälleforsnäs. Det har varit en del förseningar på grund av problem från elleverantören, men nu ska måltidsglädjen äntligen få börja spira i det fina köket.

”Det känns väldigt roligt att äntligen vara igång. Matbruket är ett fantastiskt kök fullt av möjligheter och nu är det upp till oss att visa vad vi kan göra. Vårt mål är att det ska bli ett centrum för mat som hela kommunen kan vara stolta över och prata väl om” säger kökschef Per Kålbäck och måltidssamordnare Anna-Karin Karlsson samstämmigt.

Det första steget blir att flytta måltiderna för våra särskilda boenden från Hedens kök i Malmköping. Flytten sker under Kristi himmelsfärdshelgen och första mattransporten går från Matbruket måndagen den 30 maj.

Matbruket är nästan 700 kvadratmeter stort och fyllt av smarta, ergonomiska lösningar med den senaste digitala tekniken som underlättar arbetet med att utveckla måltiderna och ta fram nya recept. Från köket kommer det levereras både varm och kall mat som tillagats i ugnar, grytor eller variocooking center (kombinerat stek- och kokbord) som alla är utrustade med en massa finesser för att underlätta arbetet.

Det finns mycket att berätta om detta nya, fina kök, men det fyller vi på med framöver när verksamheten är igång och sprider måltidsglädje!

Arkiv