Hoppa till huvudinnehåll

Vedran på Stenhammarskolan blev Årets högstadielärare

Vedran Maras, lärare på Stenhammarskolan i Flen har fått Lärarskapspriset 2017 som årets högstadielärare i Sverige. Han tog emot priset på Lärargalan i Stockholm 4 september.

Grattis Vedran, hur känns det?

– Jag har inte riktigt återhämtat mig än, jag kan inte förstå att det här har hänt. Det var så mycket adrenalin i kroppen under galan och det har inte riktigt gått ur än. Det kanske sjunker in om några dagar. Jag har fått så mycket gratulationer via samtal, sms, mail och meddelanden från min familj, släkt, mina kollegor och vänner. Som lärare hoppas man alltid att man gör bra saker även fast man inte alltid hinner reflektera över det under arbetsdagen. Lärarskapspriset blir nu ett kvitto på att jag verkligen gjort bra ifrån mig. Det kommer att inspirera mig enormt i mitt framtida yrkesliv!

Är det någon du vill tacka extra mycket?

– Det är ju eleverna. Det är ju för dem man är där man är på dagarna och det är på grund av dem jag har valt mitt yrke. När jag fick reda på att jag hade vunnit var det enda jag kunde tänka på att få vända mig om ge dem en stor kram. Några av eleverna som hade nominerat mig fick lämna över priset. Det kändes fantastiskt!

Hur kom det sig att du blev lärare?

– Valet av yrke har alltid funnits med mig sedan tidig ålder. Själva läraryrket har alltid känts rätt för mig och även om jag var inne på att utbilda mig till annat ett tag så återkom det hela tiden i huvudet, att jag skulle bli lärare. Jag tänker ofta på att jag vill göra mitt bästa hela tiden när jag undervisar mina elever. Att de ska få en bra och kvalitativ utbildning samtidigt som de ska minnas skoltiden i högstadiet som något fint och värdefullt som de kan bära med sig resten av livet.

Arkiv