Hoppa till huvudinnehåll
Kant av en brygga i vatten med "Vi håller rent" och Håll Sverige Rents logotyp

Vi håller Sverige rent

Just nu kan du stöta på en del skräpplockare runt om i kommunen. 1665 skräphjältar i 22 enheter i Flens kommun deltar i arbetet med att hålla naturen i Flens kommun fri från skräp.

Håll Sverige Rent är en kampanj som pågår under våren där vi som kommun deltar genom skräpplockardagar inom de olika enheter som anmält sig.

Varför deltar vi?

Skräp skadar, skräp kostar pengar och skräp skapar otrygghet. Helt i onödan. Därför är det viktigt att motverka nedskräpning.

Nedskräpning skadar miljön. Både den lokala miljön som förfulas, onaturliga ämnen som sprids, djur som skadas och i förlängningen globala konsekvenser med berg av plast som driver runt i våra hav.

Nedskräpning kostar pengar när kommuner ska städa upp, skattepengar som kunde använts till bättre ändamål.

Är du skräpplockare? Tävla och vinn fina priser!

Berätta för ”Håll Sverige Rent” om skräpet ni hittat! Hur mycket plockade ni? Vilket skräp var vanligast? Genom att samla in statistik kan ”Håll Sverige Rent” visa hur stor skillnad alla skräphjältar gör.

Vill du dessutom ha chans att vinna fina priser? Fyll då också i ett riktigt bra tips för att minska nedskräpning. En jury utser vinnarna utifrån tipsen, så skriv något riktigt smart eller kreativt.

Sista dag att tävla är 21 maj 2018. Vinnarna meddelas senast den 1 juni 2018.

Läs mer om tävlingen här

Arkiv