Hoppa till huvudinnehåll
en samling människor

Vi söker dig som vill göra en insats!

Vill du göra en insats för ett barn eller en ungdom som är i behov av stöd? Socialtjänsten i Flens kommun söker nu nya familjehem, kontaktfamiljer och kontaktpersoner.

Du behövs!

Som familjehem eller kontaktfamilj kan du hjälpa barn och ungdomar som behöver en familj under en kortare eller längre tid. Du måste inte vara perfekt! Det viktiga är att du kan erbjuda ett hem i en familj med en eller två trygga vuxna som kan ge ett barn en stabil tillvaro. Alla barn är unika och därför behövs också olika slags familjekonstellationer. Du kan bo i stan eller på landet, vara ensamstående eller leva i en relation, med eller utan egna barn. Vi lägger stor vikt vid att matcha familjehemmets förhållanden och förutsättningar med barnets behov.

Som kontaktperson kan du finnas för ett barn eller en ungdom som är i behov av stöd ett antal timmar någon gång i veckan. Ett barn eller ungdom kan ha behov av att aktiveras och hitta på roliga och utvecklande aktiviteter, exempelvis samtal och vägledning av en vuxen utanför familjen.

Känner du att du har den tid, engagemang och utrymme i ditt liv som krävs för att finnas till för ett barn eller en ungdom? Kanske har du frågor eller är nyfiken på att veta mer? Då är du varmt välkommen att kontakta Familjehemsgruppen i Flen! Vi nås via Kontaktcenter på telefonnummer 0157-43 00 00, eller på familjehem@flen.se

socialstyrelsens hemsida hittar du även mer information om hur andra förändrat liv!

Arkiv