Hoppa till huvudinnehåll
En vuxen man och en tonåring för high-five

Vill du göra en insats? – Bli kontaktperson!

Just nu är behovet av kontaktpersoner stort. Har du ett genuint engagemang för människor, tid och vill göra en insats kan uppdraget som kontaktperson kanske vara något för dig?

Vad är det?

En kontaktperson fungerar som en kompis/vän till någon som har en funktionsnedsättning. Det vanligaste är att ni träffas 2-­4 gånger i månaden under några timmar och gör saker tillsammans. Det kan till exempel vara att gå på bio, fika, shoppa, träna – helt beroende på vad den enskilde vill eller fått beslut på genom biståndshandläggaren i kommunen.

Vem kan få en kontaktperson?

Kontaktperson kan de få som har utvecklingsstörning, autism, asperger, psykiska eller fysiska funktionsnedsättningar eller hjärnskada förvärvad i vuxen ålder.

Vem är du?

Några särskilda krav på en kontaktperson finns inte. Det viktigaste är att du har intresse för människor och har tiden. Naturligtvis har du tystnadsplikt och är över 18 år.

Du ska vara beredd att bygga upp en relation som varar en längre tid.

Ersättning

För uppdraget utgår en Arvodesdel och en omkostnadsdel. Arvodet utgör ersättning för de insatser som utförs och omskostnadsersättningen ska täcka dina utgifter i samband med uppdraget. Det kan tex vara biljetter, mat, fika för din del i samband med era träffar. Ersättningen är fast och betalas ut en gång per månad.

Kontakta oss!

Om du tycker att det låter intressant är du välkommen att höra av dig till mig. Kontakta samordnare Lena Westerback via telefon eller mejl. Skriv ditt namn, födelseår, telefonnummer och vad du har för intressen så hör Lena av sig till dig när det kan bli aktuellt att träffas.

Lena Westerback
Samordnare
Telefon: 0157­-43 08 31
E-post: lena.westerback@flen.se

Arkiv