Hoppa till huvudinnehåll
Flygfoto över fastigheten blocket 4

Volvo flyttar ut – kommunen flyttar in

Flens kommun och Volvo Remanufacturing Flen har enats om förutsättningar för en överlåtelse av fastigheten Blocket 4. Köpeskillingen är 74 000 000 kronor.

– Det är skönt att vi har kommit i mål med en överlåtelse som gör att vi samtidigt får ett av våra viktiga företag kvar i Flen samtidigt som kommunen nu kan utveckla sin centralort i pendlingsnära läge i närheten av såväl centrum, bra skolor och förskolor som vacker natur, säger kommunchef Håkan Bergsten.

Blocket 4 ligger i centrala Flen vid Drottninggatan där kommunen har gymnasieskola, grundskola, sporthall, familjecentral, aktivitetshuset skjortan och Hammarvallen. Förvärvet skapar stora möjligheter för Flens kommun som har ett tydligt fokus på framtid och utveckling av Flens kommun och där tätorten är en viktig pusselbit.

– Vi ser en utvecklingsmöjlighet av pendlingsnära bostäder som kan möta behovet hos bland annat studenter men även barnfamiljer där någon eller bägge i hushållet pendlar till arbetsort, säger Håkan Bergsten.

Volvo Remanufacturing Flen förflyttar sin produktion till Sveavalvets lokaler på Taljaområdet. Dessa lokaler är bättre lämpade både logistiskt och trafiksäkerhetsmässigt.

– Det känns jättebra att Volvo Group nu kan fortsätta att utveckla sin verksamhet som företag och samtidigt fortsätta vara lokaliserade i Flens kommun. Dessutom kan jag också se goda utvecklingsmöjligheter för den mark som nu frigörs centralt i Flen och kommer i kommunens ägo, säger Ann-Charlotte Munter (S), kommunstyrelsens ordförande.

Arkiv