Hoppa till huvudinnehåll
Skylt på ytterdörr med texten: STÄNGT på grund av CORONA

Det här gäller i Flens kommun

Flens kommun har med anledning av de Folkhälsomyndighetens restriktioner och ökande smittläge beslutat om nedanstående åtgärder.

Kommunala verksamheter som påverkas av de skärpta råden

  • För att minimera risken för smittspridning uppmanas allmänheten att undvika besök i stadshuset så långt som möjligt genom att i första hand ta kontakt via telefon 0157-43 00 00 eller e-post flenskommun@flen.se
  • Simhallen och ishallen håller stängt för allmänheten, dvs ungdomar födda 2004 och äldre samt vuxna. Föreningsträningar för barn födda 2005 och senare tillåts i simhall, ishall och idrottshallar. Föräldrar och andra medföljare får inte beträda simhall, ishall, idrottshall eller entré till dessa.
  • Inga kalas kan bokas i simhall, ishall eller sporthall/gympasal eftersom vuxna från olika hushåll då träffas. Samma gäller även alla bokningar i idrottshallar.
  • Gymmet i Hammarvallen, som Actic driver, begränsar antalet besökare till max 15 åt gången.
  • Vi avråder från icke nödvändiga besök på våra särskilda boenden för äldre och personer med demens samt korttidsboendet Heden. För alla besök som ska genomföras ska tid bokas med medarbetare på enheten för att minimera risken för smittspridning. Besökare måste vara fria från förkylningssymptom.
  • Dagverksamheten för personer med demenssjukdom håller stängt.

Information om skola och förskola

  • Från och med 2021-06-07 till och med 2021-06-08 bedrivs fysisk närundervisning för årskurs 7 och fjärr- eller distansundervisning för årskurs 8 och 9. Från och med 2021-06-09 till och med 2021-06-10 bedrivs fysiskt närundervisning för årskurs 8 och årskurs 7 och 9 bedriver fjärr- eller distansundervisning.
  • Fritidsgårdarna är fysiskt stängda under perioden fram till 2021-06-11. Istället anordnas utomhusaktiviteter, digital verksamhet och uppsökande verksamhet när det är möjligt.
  • Prins Wilhelmgymnasiet bedriver fysisk närundervisning för årskurs 3 och fjärr- och distansundervisning för årskurs 1 och 2 under perioden från och med 2021-05-17 till och med 2021-06-11. Dock behöver undantag från fjärr- och distansundervisningen kunna göras för elever i behov av särskilt stöd, vid examinationer, utprövningsprov för nationella prov och nationella prov eller andra prov som är underlag för bedömning.
  • Kulturskolan kommer att hållas öppen, men med begränsningen att undervisningen genomförs för barn som är 15 år (2005) och yngre.

Här finner ni mer information från Folkhälsomyndigheten om vad som gäller Förskola och Skola

Här finner ni information från Smittskyddsläkaren på Region Sörmland om vad som gäller Förskola och Skola

Vi följer utvecklingen

Flens kommun följer noggrant utvecklingen kring smittspridning och läget i länet och landet. Följ oss för uppdateringar om vad som gäller i kommunens verksamheter.