Hoppa till huvudinnehåll
Flen ortskonst

Vi lyfter fram våra orter

Och vi är stolta över dom.

Det är därför vi lyfter fram järnvägskonsten som den kallas i folkmun. Den gjordes 2006 av konstnärerna Inger Linnea Carlsson och Christina Lindblom och innehåller 16 motiv. De skildrar Vadsbro, Mellösa, Sparreholm, Malmköping, Flen, Sparreholm, Skebokvarn, Hälleforsnäs, Båven och olika platser på landsbygden. Motiven har en stor spännvidd och visar upp bygden med ett färgrikt och enkelt bildspråk.

I mitten av 2000-talet presenterade konstnärerna sin idé för kommunen; de ville göra infarterna till Flen och Flens centrum mer attraktiva genom att måla olika motiv från kommunen och visa upp dem på en plats. Idén fick ett varmt mottagande och kommuninvånarna bjöds in att lämna förslag på lämpliga motiv via kommunens hemsida. Motiven placerades utmed järnvägsspåret vid järnvägsstationen och invigdes 2006. Pendlare och tågresenärer skulle på det sättet få en bra bild av det vackra landskapet. Det var då motiven döptes till ”järnvägskonsten” i folkmun. De började senare användas på välkomstskyltar vid infarter till de olika orterna i kommunen. Vi är stolta över våra välkomstskyltar som väckt så många positiva reaktioner. Konstcollagen används enbart av Flens kommun.

Vi använder ortsbilderna i profilerande sammanhang tillsammans med visionssymbolen Sörmlands hjärta för att bygga identitet och gemenskap. Enligt överenskommelse med konstnärerna får alla orter en möjlighet att använda egna ortsbilder med visionssymbolen Sörmlands hjärta i sin kommunikation. Förutsättningen är att de inte förändras utan publiceras i sin helhet. Förändringar kan medföra vite.

Du kan ladda ned ortsbilderna via Dropbox, till höger på sidan.


Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Hanna Majehag

Kommunikationsstrateg

0157 - 43 00 37

Magnus Ornhammar

Kommunikationsstrateg

0157 - 43 00 46