Hoppa till huvudinnehåll
Torghandel - grönsaksstånd

Matleverans

Om du har svårt att själv laga mat kan du få hjälp genom att få mat hemlevererad. Förutsättningen för att du ska få mat levererad till din bostad är att du beviljats bistånd för detta. Då kan Flens kommun erbjuda dig färdiglagad och portionsförpackad kyld mat. Maten lagas av Igelkottens kök i Katrineholm.

Leverans

Innan första leveransen kommer hem till dig så kommer du att lägga in 2 veckors beställningar på matlådor. När matlådorna som du beställde först, kommer hem till dig i en liten kylväska finns även nästa matsedels-meny med i väskan. Den lämnas till matbudet ifylld med dina önskade maträtter vid nästa leverans.

Maten levereras hem till dig som bor i Flens ytterområde varje helgfri torsdag samt Flens centralort varje helgfri fredag.
Infaller leveransdag på helgdag meddelas alternativ dag för leverans i god tid.

Har du svårigheter att öppna eller själv komma till dörren, eller andra skäl till att inte kunna ta emot matlådorna själv, så ombesörjer hemtjänsten så att matlådorna kommer hem till dig.

Glöm inte att meddela om du har portkod, så att vi kan komma in till dig.

Maten

Varje vecka kan du välja mellan tio maträtter, vanligen traditionell husmanskost. Alla rätter är näringsberäknade och har innehållsdeklaration. Det är du som bestämmer hur många lådor du beställer. Matsedlarna har markerade maträtter som talar om vad som kan levereras som specialkost och vilken köttsort som ingår i maträtten. Maten lagas från grunden på närproducerade råvaror utifrån säsongsanpassad matsedel.

Specialkost

Har du behov av specialmat eller mat med förändrad konsistens tillmötesgår vi dina behov. Meddela biståndshandläggaren när du får biståndsbeslut på matleverans. Skulle din kost behöva ändras under pågående beställningar, kontakta då hemtjänsten.

Pris

Den levererade maten kostar 52 kr per portion.

Avbokning

Om du beställt mat men ännu inte fått den levererad och du oplanerat blir borta från din bostad kan maten förvaras hos hemtjänsten. Hemtjänsten levererar sedan maten när du kommit hem.

Avbokning av beställda matlådor måste ske minst 14 dagar innan leveransdatum. De lådor som beställts inom 14 dagar kommer att debiteras dig.

Kontakt


Biståndshandläggare nås säkrast vardagar mellan kl 9-10.
Kommer du inte fram på den tiden, eller önskar kontakt med oss under övrig tid, går det bra att ringa växeln (0157-43 00 00) och lämna ett meddelande så återkopplar vi så fort vi kan.

Amanda Kummelstam Thunberg, samordnare äldre och särskilt boende
Telefon 0157-43 03 49
E-post