Hoppa till huvudinnehåll

Minimeringsmästarna

Minimeringsmästarna är ett nationellt projekt med syfte att inspirera till en mer ekologiskt hållbar livsstil. Tävlingen pågår just nu men även du som inte var med från början kan delta som digital minimeringsmästare!

Minimeringsmästarna är en nationell tävling för hushåll som vill minska på de onödiga sakerna, utgifterna, stressen och klimatavtrycket. I ett års tid får deltagare inspireras till hur man kan leva mer hållbart och samtidigt tävla mot andra hushåll i den stora Sverigekampen. Det blir ett fullspäckat år med kunskap, inspiration och erfarenhetsutbyten! Dessutom utlovas spänning när tävlingen ska avgöras, inte bara i Sörmland utan även nationellt i den stora Sverigekampen.

Tävlingen genomförs över hela landet och varje region har sitt eget projekt i projektet. För andra gången är Sörmland med och Flen deltar i nära samarbete med Sörmland Vatten.

Vem kan delta?
Alla! Så länge du är redo för en utmaning och är nyfiken på att lära dig nya grejer. Vi behöver alla hjälpas åt för att minska på avfallet och vårt klimatavtryck. Därför söker vi deltagare i alla åldrar, med alla olika typer av bakgrund och med vilken förkunskap som helst.
Till den pågående tävlingen (2021-2022) deltar sex olika hushåll från Flens kommun.

Varför delta?
Konsumtionen fortsätter att öka och  svenskarna gör av med 466 kg avfall varje år per person. Men det går att göra något åt det, och vi kan göra det tillsammans. Att minska på sitt avfall är inte bara bättre för miljön – du kan spara pengar och få mer tid till annat.

Så fungerar det
Året är uppdelat i fem olika teman; hållbar konsumtion, matsvinn, farligt avfall, textil och delande. Vid varje tematräff får deltagarna lyssna på en kunnig och inspirerande föreläsare och får sedan chans att diskutera och utbyta erfarenheter.

Efter träffarna får deltagarna också utmaningar på olika teman, det kan vara allt ifrån att slänga ihop en restmiddag, anordna en klädbytarträff, till att låna en borr av grannen.

Digital minimeringsmästare
Anmälan för pågående tävling gick ut 15 september men även du som inte deltar i den stora Sverigekampen har chansen att göra utmaningar och vinna priser. Dessutom kan du stötta en vald kommun i kommunkampen!

Gör så här:

1. Följ Minimeringsmästarna på Instagram eller Facebook
2. Genomför de utmaningar som postas under året
3. Dela med dig av hur du genomförde utmaningen, tagga @minimeringsmastarna
4. Rapportera in på webbplatsen minimeringsmastarna.se

 ”Förutom kunskap, inspiration och verktyg för att skapa en mer hållbar livsstil, finns det fina och hållbara priser i potten. Och så äran förstås, särskilt för den som kammar hem vinsten, men även för alla andra som deltar.” – projektledare Karin Sundby.

Kontakt

Har du frågor om Minimeringsmästarna?
kommunikation@sormlandvatten.se

Mer information
minimeringsmastarna.se

Sidansvarig: Magnus Ornhammar
Senast uppdaterad: 2021-12-10 10:22:03

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Magnus Ornhammar

Kommunikationsstrateg

0157 - 43 00 46