Fritid & kultur

I Sverige är fritiden viktig och många håller på med olika aktiviteter när de inte är i skolan eller arbetar. Om du har ett intresse på fritiden har du chans att skapa ett större nätverk och få fler kontakter i det svenska samhället. För dig som är ny i landet är fritiden ett sätt att få nya vänner och snabbt lära dig svenska språket.

Vill du njuta av naturen, låna en bok, lära dig spela ett instrument eller besöka ett konstgalleri? Vår kommun erbjuder aktiviteter och evenemang för alla åldrar och intressen.

I Flens kommun finns många möjligheter att ta del av friluftslivet. Att vara ute i naturen, promenera i skog och mark, bada, paddla kanot eller åka skridskor är något som många människor uppskattar att ta del av.

Vi har anläggningar för både inomhus och utomhusaktiviteter. På Hammarvallen i Flen finns sim-och sporthall, ishall, fotbollsplaner, bowlinghall och elljusspår. På vintern finns även skidspår vid god snötillgång.

Det finns även ett rikt föreningsliv i Flen med verksamheter inom många områden. I föreningsregistret kan du söka på föreningar och organisationer. I evenemangskalendern hittar du aktiviteter och evenemang som är på gång.