Bord med röstsedlar och plats för röstning. Miljön i en vallokal.

Val 2018

Den 9 september är det val till riksdag, kommun- och landstingsfullmäktige.

OBSERVERA – Flens kommun har fått information från Valmyndigheten om ett tekniskt fel på röstkorten. Det telefonnummer till Flens kommun som anges (längst ner till vänster) är i själva verket telefonnumret till länsstyrelsen (i rutan till höger ovanför ”Ta med id-handling”) och vice versa.

Det korrekta numret dit invånare i Flens kommun ska vända sig med frågor om valet är till valkansliet på 0157 – 43 01 50. Observera att detta inte innebär att det kommer skickas ut nya röstkort, ditt röstkort gäller trots felaktiga telefonnummer.

Läs mer på länsstyrelsens hemsida.

Alla som får rösta i valen och är upptagna i röstlängden får ett röstkort hemskickat med posten.

RESULTATET: Klicka på länken för att se hur rösterna i Flens kommun fördelade sig. Valresultat.

Rösträtt

För att ha rösträtt måste du ha fyllt 18 år senast på valdagen. Det gäller vid alla val. Dessutom finns särskilda regler för de olika valen.
Läs mer på val.se

Förtidsröstning 22 augusti – 9 september

Valnämnden anordnar förtidsröstning i offentliga lokaler i Flens kommun. Ta del av tider och lokaler för förtidsröstning här.

Läs mer om valet 2018 hos Valmyndigheten
Läs mer om politiken i Flens kommun

Rösta med ambulerande röstmottagare

Om du på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till en röstningslokal och inte känner någon som kan vara bud åt dig, kan Flens kommun ordna med en ambulerande röstmottagare. Ambulerande röstmottagning betyder att röstmottagare kommer till ditt hem eller annan plats där du befinner dig för att ta emot din röst.

Din röst ska göras i ordning på samma sätt som en förtidsröst i en lokal för förtidsröstning. De ambulerande röstmottagarna har inga namnvalsedlar med sig, utan endast partivalsedlar och blanka sedlar. Om du vill personrösta får du själv se till att ha namnvalsedlar tillgängliga.

För att kunna rösta behöver du kunna legitimera dig själv (läs mer om hur du kan legitimera dig här) och ha ditt röstkort tillgängligt. Om du ej fått ditt röstkort eller tappat bort det så kan de ambulerande röstmottagarna skriva ut ett dubblettröstkort.

Beställning av ambulerande röstmottagning görs på telefon: 0157-43 01 51.

Kontaktuppgifter till valkansliet i Flens kommun

Telefon: 0157-430150
E-post: valnamnden@flen.se