Bord med röstsedlar och plats för röstning. Miljön i en vallokal.

Val till Europaparlamentet 2019

Den 26 maj är det val till Europaparlamentet.

Rösträtt

För att ha rösträtt måste du ha fyllt 18 år senast på valdagen. Det gäller vid alla val. Läs mer om rösträtt i Europaparlamentsvalet på val.se

Förtidsröstning 8 maj – 26 maj

Valnämnden anordnar förtidsröstning i offentliga lokaler i Flens kommun. Ta del av tider och lokaler för förtidsröstning här.

Läs mer om valet till Europaparlamentet 2019 hos Valmyndigheten

Rösta med ambulerande röstmottagare

Om du på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning inte kan ta dig till en röstningslokal och inte känner någon som kan vara bud åt dig, kan Flens kommun ordna med en ambulerande röstmottagare. Ambulerande röstmottagning betyder att röstmottagare kommer till ditt hem eller annan plats där du befinner dig för att ta emot din röst.

Din röst ska göras i ordning på samma sätt som en förtidsröst i en röstningslokal. De ambulerande röstmottagarna har inga namnvalsedlar med sig, utan endast partivalsedlar och blanka sedlar. Om du vill personrösta får du själv se till att ha namnvalsedlar tillgängliga.

För att kunna rösta behöver du kunna legitimera dig själv (läs mer om hur du kan legitimera dig här) och ha ditt röstkort tillgängligt. Om du ej fått ditt röstkort eller tappat bort det så kan de ambulerande röstmottagarna skriva ut ett dubblettröstkort.

Bokning av ambulerande röstmottagning görs på telefon: 0157-43 01 51.

Kontaktuppgifter till valkansliet i Flens kommun

Telefon: 0157-430150
E-post: valnamnden@flen.se