Hoppa till huvudinnehåll
Två äldre människor står bredvid varandra och ser på varandra

Avlastning för anhöriga

Du som stödjer eller vårdar en anhörig som är långvarigt sjuk eller har en funktionsnedsättning kan behöva tid återhämtning.

Avlastning för dig som anhörig

Kommunen kan erbjuda insatser som underlättar i vardagen. Socialförvaltningen kan utöver växelvård och dagverksamhet erbjuda insatsen avlastning, så att du som anhörig ges en möjlighet att hämta kraft. En socialsekreterare bedömer om och i vilken omfattning behovet finns.

Anhörigstöd

I Flen finns även ett anhörigstöd utan biståndsbeslut. Anhörigstödet finns till både för dig som vårdar eller stöder en äldre och/eller sjuk, men även då det finns ett beroende eller missbruk i familjen. Du hittar mer information om anhörigstöd här.

Kontaktuppgifter och mer information

Kontaktcenter 
Tel: 0157-43 00 00
E-post: flenskommun@flen.se

Besöksadress
Sveavägen 1
Flen

Postadress
Flens kommun
64281 Flen

Det du skriver till oss blir en allmän handling och kan komma att läsas av allmänheten. Undvik därför att skicka känsliga personuppgifter till oss via e-post. För Flens kommun är det viktigt att du ska känna dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter på ett säkert och lagligt sätt. Vi behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter. 

Sidansvarig: Helén Persson
Senast uppdaterad: 2023-01-20 11:16:17