Hoppa till huvudinnehåll

Frivilligverksamheter

Kommunens frivilliga vill bidra till att bryta ensamhet och isolering för människor. Med frivillig menas någon som gör en frivillig oavlönad insats. Att själv vara med i "Kommunens frivilliga" är att ta av sin egen tid och ge till en medmänniska.

Vad kan frivilligverksamheterna göra för dig som är ensam och isolerad?

Det kan vara besök i ditt hem, promenader, telefonsamtal eller olika aktiviteter. Det kan också handla om att besöka äldreboendet där du bor eller att finnas till som stöd och hjälp när du besöker någon av kommunens mötesplatser.

För dig som vill ha besök

Vill du få besök av en person från Kommunens frivilliga? Det kan vara regelbundna eller sporadiska besök i ditt hem för pratstund, högläsning eller promenader. Frivilliga kan även följa med på utflykter, shopping, till läkare, post, bank, bibliotek, frisör med mera.
Du är välkommen att höra av dig till Frivilligsamordnaren på Träffpunkt Bron!
Telefon: 0157-43 08 07

Mer information om uppdraget som frivillig

Vill du ställa upp som frivillig? Vill du göra en insats och få en meningsfull fritid? Vill du bli en medmänniska som kan stödja och underlätta för äldre personer och dessutom få känna dig behövd och uppskattad?

Med frivillig menas någon som gör en frivillig oavlönad insats. Att vara med i ”Kommunens frivilliga” är att ta av sin egen tid och ge till en medmänniska. Som frivillig omfattas man av en olycksfalls- och ansvarsförsäkring. Man får även skriva under en tystnadsförsäkran med löfte att inte yppa något som rör de enskildas situation till andra.

En introduktion till uppdraget ges samt information och regelbundna träffar med andra frivilligarbetare. Du utför ett oavlönat frivilligt arbete, men får utbildning och en utfärd.
Som frivillig finns det många saker du kan hjälpa till med. Vi är alltid tacksamma för egna idéer och förslag. Frivilliga på våra mötesplatser och äldreboenden har den viktiga uppgiften att sätta guldkant på besökares och boendes vardag. De innebär en viktig kugge i socialförvaltningens verksamheter som utgör det där lilla extra för människors välmående.

En eftermiddag i månaden träffas alla frivilliga och frivilligsamordnaren på Träffpunkt Bron för att prata, utbyta idéer och fika tillsammans.

Kontakt

Träffpunkt Bron
Adress Prins Wilhelms Torg 1, 642 35, Flen
Telefon 0157 – 43 08 07
Öppettider mån – fre kl. 08.00 – 16.00

Sidansvarig: Iris Pettersson
Senast uppdaterad: 2022-03-11 12:06:10