Hoppa till huvudinnehåll

Frivilligverksamheter

Kommunens frivilliga har som uppgift att bryta ensamhet och isolering samt att sätta guldkant på vardagen.

Det kan vara besök i någons hem, promenader, telefonsamtal eller olika aktiviteter. Det kan också vara att besöka på ett äldreboende eller att hjälpa till på någon av kommunens mötesplatser.

Med frivillig menas någon som gör en frivillig oavlönad insats. Att vara med i ”Kommunens frivilliga” är att ta av sin egen tid och ge till en medmänniska.
Som frivillig hos oss omfattas du av en olycksfalls- och ansvarsförsäkring. Du får även skriva under en tystnadsförsäkran med löfte att inte yppa något som rör de enskildas situation till andra.

En eftermiddag i månaden träffas alla frivilliga och frivilligsamordnaren på Träffpunkt Bron för att prata, utbyta idéer och dricka kaffe.

För dig som vill ha besök

Vill du få besök av en person från Kommunens frivilliga. Det kan vara regelbundna eller sporadiska besök i ditt hem för pratstund, högläsning eller promenader. Frivilliga kan även följa med på utflykter, shopping, till läkare, post, bank, bibliotek, frisör med mera.
Vill du ha kontakt med frivilliga?
Hör av dig till Frivilligsamordnaren på Träffpunkt Bron: 0157-43 08 07

Vill du bli frivillig?

Vill du ställa upp som frivillig? Vill du göra en insats och få en meningsfull fritid? Vill du bli en medmänniska som kan stödja och underlätta för äldre personer och dessutom få känna dig behövd och uppskattad?

Som frivillig får du introduktion till uppdraget samt information och regelbundna träffar med andra frivilligarbetare. Du utför ett oavlönat frivilligt arbete, men får utbildning och en utfärd.
Som Frivillig finns det massor av saker som du kan göra. Kom gärna med egna idéer och förslag.
Frivilliga på våra mötesplatser och äldreboenden har den viktiga uppgiften att sätta guldkant på besökares och boendes vardag. De är en viktig kugge i vår verksamhet som gör det där lilla extra.
Vill du sätta guldkant på tillvaron för någon?

Kontakt

Träffpunkt Bron
Adress Prins Wilhelms Torg 1, 642 35, Flen
Telefon 0157 – 43 08 07
Öppettider mån – fre kl. 08.00 – 16.00

Sidansvarig: Berit Åhammar
Senast uppdaterad: 2021-01-28 14:18:04

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Yvonne Högberg

Enhetschef

0157- 43 12 70