Hoppa till huvudinnehåll
Äldreboendet Åsens bakgård

Åsen

Åsen är ett handikappanpassat äldreboende i Sparreholm. Boendet är i markplan i har en trivsam parkliknande miljö. Här finns 19 lägenheter på ca 30 kvadratmeter vardera.

Information om Åsens äldreboende

Lägenheterna består av en köksavdelning med skåp och spisplattor, en sovrumsdel samt en stor toalett med dusch. Det finns även gemensam matsal och vardagsrum. Inflyttning sker utifrån beviljat biståndsbeslut. På Åsen arbetar vårdbiträden, undersköterskor och sjuksköterskor.

Personal finns tillgänglig hela dygnet. Läkare kommer regelbundet till Åsen. Fotvård finns att tillgå och hårfrisör kommer vid behov. Administrativ personal finns i form av områdeschef samt en assistent. På Åsen arbetar man utifrån ett salutogent och systemteoretiskt förhållningssätt, där man ser det friska hos var och en. Aktiviteter och delaktighet skapar välbefinnande och meningsfullhet.

Verksamheten vägleds av den nationella värdegrunden och värdighetsgarantierna för äldreomsorgen.

Kring Åsen finns en minnenas och sinnenas trädgård med en stor damm och en mångfald av blommor och växter. Gångarna är utformade så att man lätt ska kunna ta sig fram med rullstol och rullator. Upphöjda odlingsbäddar gör det möjligt att komma nära växterna och att plocka smultron och jordgubbar.

Trädgården är tänkt att vara en mötesplats för olika aktiviteter, där alla är välkomna att besöka den. Minnenas och sinnenas trädgård invigdes av landshövdingen den 17 september 2011 och har planerats och anlagts i samarbete med ideella föreningar i Sparreholm.

Kontaktuppgifter och mer information

Kontaktuppgifter enhetschef: Marita Gerhardsson
E-post: marita.gerhardsson@flen.se
Telefon: 0157-43 15 70
Telefon administrativ assistent: 0157-43 12 93
Tel Åsen: 0157-43 1291

Åsens besöksadress/postadress
Skarvnäsvägen 21
640 34 Sparreholm

Sidansvarig: Helén Persson
Senast uppdaterad: 2022-01-21 15:34:04

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Marita Gerhardsson

Enhetschef

0157-43 15 70