Gruppboendet Grönviken i Hälleforsnäs

Grönviken

Grönviken är ett gruppboende för personer med demenssjukdom. Grönviken ligger på våningsplan tre i ett hyreshus i Hälleforsnäs.

Lägenheter och lokaler

Här finns 12 stycken lägenheter som är ca 32 kvadratmeter. Lägenheterna består av ett rum med pentry. Det finns också gemensamma umgängesutrymmen i form av matsal och dagrum.

Vård och personal

På Grönvikens boende arbetar undersköterskor samt vårdbiträden och till verksamheten hör även en områdeschef, en assistent samt en sjuksköterska. Personalen arbetar efter metoder som är etablerade inom demensverksamhet. Läkare kommer regelbundet och det finns också paramedcinsk personal tillgänglig som kommer kontinuerligt. De boende har också möjlighet att få hjälp med hårvård och fotvård. Fotvårdare och frisör kommer till Grönviken när besök bokas.

På Grönviken använder man vårdhund i verksamheten för att de boende ska må bra. Här arbetar vårdhunden Cindy och vårdhundföraren Carin. De är ett vårdhundsteam som finns på plats en gång i veckan för promenader och närhet.

På Grönviken arbetar man utifrån ett salutogent och systemteoretiskt förhållningssätt, där man ser det friska hos var och en.Verksamheten vägleds av den nationella Värdegrunden och Värdighetsgarantierna för äldreomsorgen.

Kontakt

Besöksadress/postadress
Grönviksvägen 4 B-C
640 30, Hälleforsnäs

Telefon
0157- 43 08 21

 

 

Sidansvarig: Mari Rydberg
Senast uppdaterad: 2017-04-24 12:48:01
Sidansvarig: Anna Olsson van Doorn
Senast uppdaterad: 2017-04-24 12:48:01

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Mari Rydberg Områdeschef Grönviken 0157 - 43 08 20
Anna Olsson van Doorn Assistent Hemgården/Grönviken 0157-43 12 77