Person som utför skogsarbete

Arbetslag

Du som kontakt med en koordinator, kan även ha möjlighet att göra praktik inom våra arbetslag.

De som deltar i våra arbetslag ska erbjudas en meningsfull praktik, möjlighet till social gemenskap och eventuellt även att träna språk. Vi arbetar målmedvetet med att ge kvalitet i vardagen. Vi eftersträvar att anpassa vårt arbete så att det skall vara ett stöd och erbjuda möjlighet till förändring för våra deltagare. Alla arbetslagen har minst en arbetsledaren anställd. Arbetsledare är din handledare under praktiktiden. Ni ser över vilka arbetsuppgifter du känner dig bekväm med och om det finns något nytt du vill lära dig så visar handledaren hur det går till.

I våra arbetslag möts människor som är i olika åldrar, från olika länder, tror på olika saker, blir kära i olika människor. Vi arbetar alla sida vid sida och visar respekt för varandra. Du är välkommen precis som den du är.

 

Arbetslag – Café Skjortan
Ger service till vuxenutbildningens elever, pedagoger, kringpersonal och konferensgäster med hembakat fikabröd, smörgåsar och lättare luncher. Målet är att utbudet i serveringen ska spegla den mångkultur som finns i Skjortan.


Arbetslag – Serviceenhet Skjortan
Vi ansvarar för vaktmästeri åt samtliga enheter vid Skjortan och enheten för arbete och integration. Vi gör mindre reparationer i huset och ser till så att ute- och innemiljö är fin. Serviceenheten vid skjortan bemannar receptionen och hjälper även till med möblering och teknik vid bokningar av konferenser.


Arbetslag – Service och motivation
Service för kommunen och motivation för deltagare. Vi arbetar med reparationer, underhåll och enklare byggnationer i kommunen. Arbetet kan vara fysiskt krävande och innebär både inom- och utomhus arbete. Vi har byggt och handikappanpassat en etapp på Sörmlandsleden, byggt till och reparerat Familjeparken i Sparreholm, samt målat och gjort fint på Går´n i Flen. Vi är hela kommunens allt-i-allo som rycker in och hjälper till med lite tyngre arbetsuppgifter som inte förekommer så ofta och kortare servicearbeten. Det kan vara flyttningar, mindre reparationer, målning, förberedelser och efterarbete vid större evenemang.  Vihar bland annat hjälpt till att flytta hela avdelningar i kommunen samt att förbereda Stadshuset inför Öppet hus.


Arbetslag – Nålsögat
Fram till mars 2018 arbetar vi här med sömnad i olika former. Oftast till kommunens verksamheter, men även till olika ideella föreningar när tid finns. Nålsögat har bland annat lagat kläder till personalen på olika äldreboenden i kommunen och sytt stolsöverdrag till Heden korttidsboende. Deltagarna på Nålsögat syr även väskor och andra saker som skänks till Röda Korset. Man kan även laga sina kläder och sy egna gardiner. På Nålsögat kan du göra praktik om det var länge sedan du hade en sysselsättning.


 

Kontaktuppgifter

Cafélagen

Svea Nielsen

svea.nielsen@flen.se

0157-43 09 15

 


Nålsögat

Kajsa Hellkvist

kajsa.hellkvist@flen.se

0157 – 43 09 28

 


Motivationslaget

Thomas Marosfalvi

thomas.marosfalvi@flen.se

0157 – 43 09 49


Servicelaget

Mikael Åhlund

mikael.ahlund@flen.se

0157 – 43 03 34


Skjortans serviceenhet

Svea Nielsen

svea.nielsen@flen.se

0157-43 09 15

 

Sidansvarig: Susanne Andersson
Senast uppdaterad: 2018-03-15 09:38:46

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Kjell Gill Arbetslagsledare Skjortans och Orröbadets café 0157 - 43 10 15
Kajsa Hellkvist Arbetslagsledare Nålsögat 0157 - 43 09 28
Mikael Åhlund Arbetsledare för Servicelaget 0157 - 43 09 34
Svea Nielsen Arbetsledare för Skjortans serviceenhet 0157-43 09 15
Thomas Marosfalvi Arbetsledare för Motivationslaget 0157 - 43 09 49