Hoppa till huvudinnehåll
Ett gäng ungdomar som lutar sig mot en vägg och ler mot kameran

Sommarjobb

Flens kommun satsar på sommarjobb för unga!

Feriejobb

Kommunen erbjuder varje år feriejobb till ungdomar som under året fyller 17 år. Här kan du få mer information om vad det innebär och vilka olika former som finns.

Ansökan

Öppnar 20 februari

Sista ansökningsdag är 20 mars

Till ansökan

Information om du har blivit erbjuden feriejobb kommer att komma inom kort.

I sommar erbjuds du som är född 2004 och är folkbokförd i Flens kommun möjlighet att söka ett tre veckors feriejobb. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och du ska också ha fått de sista siffrorna i ditt personnummer.

Platser för feriejobb

Feriejobb har du inom våra kommunala förvaltningar och arbetsuppgifterna finns inom bland annat  äldreboenden, förskolor och utearbete.

Frågor om lön

Lön för feriejobbare 2021 är 77 kr inkl. semesterersättning.

Har du frågor om din lön kontaktar du lönekontoret via HR-avdelningen@flen.se eller telefon 0157-43 00 97 (Lillian Ravnborg) eller 0157-43 00 93 (Gunilla Liljeqvist).

Vanliga frågor och svar om ditt feriejobb

Var ska jag lämna pappret om ”Konto för insättning av löner och utbetalningar” som jag har fått?
Detta papper lämnar du in till Swedbank eller Sparbanken. Detta behöver du göra eftersom Flens kommun använder deras lön- och utbetalningstjänst. Lämna in detta papper så ser du till att dina pengar kommer rätt!

Hur gör jag med pappret ”Anställningsuppgift Sommarungdom”?
För att du ska få din lön måste du lämna in denna blankett. Du fyller i den tillsammans med din handledare sista dagen du jobbar. Ni kan inte fylla i den i förväg eftersom du inte vet vilka tider du kommer jobba eller om du kommer bli sjuk. Kontrollera så att alla uppgifter stämmer och se till så att du själv och handledaren skriver under. Sedan lämnar du in blanketten till Stadshuset, Sveavägen 1 642 81 Flen. Märk den med ”Feriejobb”. (se hur du rapportera perioder samt när du får din lön här nedan)

Vad händer om jag är sjuk?
Det är viktigt att du meddelar din arbetsplats om du är sjuk. Se till att du har telefonnummer till din handledare eller kontaktperson. Är du sjuk får du sjukersättning om du är borta en tid som du egentligen skulle ha jobbat. Precis som alla andra måste du lämna in ett läkarintyg om du är sjuk mer än sju sammanhängande dagar och

Var kan jag se mer information om mitt feriejobb?
www.feriebas.se/flen/minasidor kan du hitta information om din ansökan, din placering och din kontaktperson. Där kan du också ändra ditt telefonnummer, mail och adress.


UngDrive Academy – gå en entreprenörskapsutbildning på sommarlovet!

Vi erbjuder platser till UngDrive – Sveriges största och mest populära entreprenörskapsutbildning på sommarlovet. Starta företag inom vad som helst, solo eller tillsammans med vänner. Med hjälp av inspiration, workshops, coaching, säljträning och ett startkapital på 1500 kronor får alla deltagare starta upp egna affärsidéer som man förverkligar under sommarlovet och på så sätt tjänar sina egna pengar. Utöver detta kommer du få lära känna många nya människor, utvecklas som person och framförallt ha riktigt roligt!

Förutsättningar

UngDrive är inget vanligt feriejobb utan en utbildning som innebär ett stort eget ansvar. Du får ett startkapital på 1500 kronor. Därefter är det upp till dig att tjäna dina egna pengar i ditt företag. Denna utbildning/jobb kommer inte att ge dig timlön som ett feriejobb.

Vem får söka?

De som kan söka till UngDrive Academy är årskurs 9 och årskurs 1 och 2 på gymnasiet samt alla som är födda 2004. För att få söka måste du vara folkbokförd i Flens kommun. Vi har ett begränsat antal platser.

Kan jag söka till UngDrive academy OCH feriejobb?

Ja. (Dock kan du bara söka feriejobb om du är född 2004). Om du söker UngDrive Academy och blir antagen kommer du automatiskt att bli bortplockad från feriejobb. Du kan alltså inte både ha ett feriejobb och gå UngDrive Academy.

Datum

  • Sista ansökningsdag 26 april
  • Informationsträff 19 maj kl 18.00-19.00
  • Kickoff 28 juni – 2 juli
  • Avslutning 5 Aug

Ansök

Ansök via ungdrive.se/ansok

Kontakt

Fahrim Shirinzade
info@mothershipgroup.se
072 251 10 01

Kontakta oss

Gunita Persson
Arbetsmarknadssamordnare

feriejobb@flen.se

0157-43 01 01

Du som har sökt feriejobb kan se din ansökan och din kontaktperson på Mina sidor


 

Sidansvarig: Gunita Persson
Senast uppdaterad: 2021-03-03 17:00:40

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Gunita Persson

Arbetsmarknadssamordnare

0157-43 01 01