Hoppa till huvudinnehåll
Ett gäng ungdomar som lutar sig mot en vägg och ler mot kameran

Sommarjobb

Flens kommun satsar på sommarjobb för unga!

Feriejobb

Kommunen erbjuder varje år feriejobb till ungdomar som under året fyller 17 år. Här kan du få mer information om vad det innebär och vilka olika former som finns.

Ansökan

Öppnar 21 februari 2022

Sista ansökningsdag är 20 mars 2022

Till ansökan

Information om du har blivit erbjuden feriejobb kommer att komma inom kort.

I sommar erbjuds du som är född 2005 och är folkbokförd i Flens kommun möjlighet att söka ett tre veckors feriejobb. Om du är nyanländ från ett annat land ska du ha uppehållstillstånd och du ska också ha fått de sista siffrorna i ditt personnummer.

Platser för feriejobb

Feriejobb har du inom våra kommunala förvaltningar och arbetsuppgifterna finns inom bland annat  äldreboenden, förskolor och utearbete.

Frågor om lön

Lön för feriejobbare 2022 är 81 kr inkl. semesterersättning.

Vad krävs för att jag ska få min lön?

Tidrapporten skall i tid (står i infobrevet) lämnas in på Stadshuset, Sveavägen 1 642 81 Flen. Märk den med ”Feriejobb”.  + att du måste ha ett konto Sörmlands Sparbank.

Har du ett konto på en annan bank ska du själv prata med din bank för att kolla så att de har en överföring från Sörmlands Sparbank.

Vanliga frågor och svar om ditt feriejobb

Var ska jag lämna pappret om ”Konto för insättning av löner och utbetalningar” som jag har fått?
Detta papper lämnar du in till Swedbank eller Sparbanken. Detta behöver du göra eftersom Flens kommun använder deras lön- och utbetalningstjänst. Lämna in detta papper så ser du till att dina pengar kommer rätt!

Hur gör jag med pappret ”Anställningsuppgift Sommarungdom”?
För att du ska få din lön måste du lämna in denna blankett. Du fyller i den tillsammans med din handledare sista dagen du jobbar. Ni kan inte fylla i den i förväg eftersom du inte vet vilka tider du kommer jobba eller om du kommer bli sjuk. Kontrollera så att alla uppgifter stämmer och se till så att du själv och handledaren skriver under. Sedan lämnar du in blanketten till Stadshuset, Sveavägen 1 642 81 Flen. Märk den med ”Feriejobb”. (se hur du rapportera perioder samt när du får din lön här nedan)

Vad händer om jag är sjuk?
Det är viktigt att du meddelar din arbetsplats om du är sjuk. Se till att du har telefonnummer till din handledare eller kontaktperson. Är du sjuk får du sjukersättning om du är borta en tid som du egentligen skulle ha jobbat. Precis som alla andra måste du lämna in ett läkarintyg om du är sjuk mer än sju sammanhängande dagar och

Var kan jag se mer information om mitt feriejobb?
www.feriebas.se/flen/minasidor kan du hitta information om din ansökan, din placering och din kontaktperson. Där kan du också ändra ditt telefonnummer, mail och adress.

 

Kontakta oss

feriejobb@flen.se

Du som har sökt feriejobb kan se din ansökan och din kontaktperson på Mina sidor


 


Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Pauline Eriksson

Gruppledare, arbetsmarknadsgruppen

0157 - 43 09 29