Hoppa till huvudinnehåll
Faktura, bankdosa och penna

Förmedlingsmedel

Ibland kan det vara svårt att hantera sin ekonomi själv, så att pengarna räcker till de fasta utgifterna. Hos socialtjänsten kan du då ansöka om att, under en begränsad tid, få hjälp med att betala dina räkningar genom så kallat förmedlingsmedel.

Så här ansöker du:

Kontakta socialtjänsten och gör en ansökan. När ansökan kommit in hör en handläggare av sig, för att boka tid för möte och göra en utredning.
Om du blir beviljad hjälp kommer du få skriva på en fullmakt så att din löpande inkomst, till exempel lön eller sjukersättning, betalas ut till ett konto hos socialtjänsten. I samråd med dig görs då en överenskommelse om vilka räkningar du vill att socialtjänsten ska betala med din inkomst. Det viktigaste är hyra och el. Resterande belopp betalas ut till ditt bankkonto enligt överenskommelse, t.ex. en gång i månaden eller varannan vecka.

Förmedlingsmedlet kan börja användas när de första pengarna har kommit till ditt konto hos socialtjänsten. Kontot får inte ligga på minus. Finns det inga pengar på kontot kan vi inte betala räkningar eller göra insättningar till ditt bankkonto. Om du vill ändra överenskommelsen eller avsluta tjänsten kontaktar du din handläggare.

Saldo lämnas en gång per år eller enligt överenskommelse.

Så här kan tjänsten avslutas

Förmedlingsmedel är en helt frivillig åtgärd, som fungerar som en tillfällig hjälp. Du kan när som helst säga upp fullmakten. Socialtjänsten har också rätt att säga upp samarbetet om överenskommelsen som är gjord inte följs.

God man och förvaltare

Om du skulle behöva mer stöd och rådgivning angående din ekonomi under en längre period, kan du som alternativ till förmedlingsmedel ansöka om God man eller Förvaltare. En sådan ansökan lämnas till Överförmyndaren i Flens Kommun.

Kontakt

Besöksadress: Norra Kungsgatan 8, Flen (ovanpå Ica)

Öppettider!
Måndag 09.00-12.00
Tisdag                13.00-15.00
Onsdag  09.00-12.00
Torsdag             13.00-15.00
Fredag   09.00-12.00

Telefon: 0157-43 03 90                    Tillgängligt under receptionens öppettider

Mail: Nu kan du maila kompletteringar och meddelanden till din handläggare här: ekonomisktbistand.soc@flen.se

Postadress:
Flens Kommun
Socialförvaltningen
Enheten för Egen försörjning
Sveavägen 1
642 81 Flen

 

Sidansvarig: Karin Lindgren
Senast uppdaterad: 2021-08-17 11:22:00

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Emma Cortinovis

Enhetschef, Arbetsmarknadsenheten

0157-43 03 91

Jimi Caftemo

Enhetschef Enheten för egen försörjning

0157-43 03 91