Hoppa till huvudinnehåll
Glasburk med mynt, tre staplar med mynt.

Tillfällig hjälp att hantera din ekonomi

Förmedlingsmedel är till för dig som behöver hjälp att hantera din ekonomi. Insatsen är ett pedagogiskt och frivilligt redskap som används under en begränsad tid för att komma till rätta med din ekonomiska situation.

Vad menas med förmedlingsmedel?

Förmedlingsmedel är en insats för dig som har svårt att få dina pengar att räcka till. Det innebär att dina egna pengar går in på ett konto hos socialförvaltningen, efter att du skrivit på en fullmakt. Dina pengar hanteras därefter i samråd med dig. Socialtjänsten kan då ansvara för att betala dina räkningar för att dina pengar ska räcka till mat och uppehälle fram till nästa inkomst. Ibland kanske det inte är tillräckligt med hjälpen förmedlingsmedel och då kan det istället vara lämpligt att ansöka om en god man eller förvaltare.

Hur ansöker jag om hjälp?

Du är välkommen att kontakta socialtjänsten för att göra en ansökan om du är i behov av hjälp. När ansökan kommit in hör en handläggare av sig för att boka tid för möte och göra en utredning. Om du blir beviljad hjälp kommer din löpande inkomst att betalas ut till ett konto hos socialtjänsten. I samråd med dig görs då en överenskommelse om vilka räkningar du vill att socialtjänsten ska betala med din inkomst. Resterande belopp betalas ut till ditt bankkonto enligt överenskommelse, exempelvis en gång i månaden eller varannan vecka.

God man och förvaltare

Om du skulle behöva mer stöd och rådgivning angående din ekonomi under en längre period, kan du som alternativ till förmedlingsmedel ansöka om God man eller Förvaltare. En sådan ansökan lämnas till Överförmyndaren i Flens Kommun.

Kontaktuppgifter och mer information

Besöksadress
Salstagatan 16 våning 2, Flen

Öppettider
Måndag – Fredag, klockan 9-11
Telefon: 0157-43 03 90

Telefontider
Måndag, klockan 9 -11
Tisdag, klockan 13 -15
Onsdag, klockan 9 -11
Torsdag, klockan 13 -15
Fredag, klockan 9 -11

Postadress:
Flens Kommun
Socialförvaltningen
Enheten för Egen försörjning
Sveavägen 1
642 81 Flen

Det du skriver till oss blir en allmän handling och kan komma att läsas av allmänheten. Undvik att skicka känsliga personuppgifter till oss via e-post, eftersom vi inte kan garantera en säker behandling av dina personuppgifter i vårt system. För Flens kommun är det viktigt att du ska känna dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter på ett säkert och lagligt sätt. Vi behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR).

Här kan du läsa mer om hur vi behandlar dina personuppgifter

 

Sidansvarig: Karin Lindgren
Senast uppdaterad: 2022-12-20 15:19:31

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Jimi Caftemo

Enhetschef Enheten vuxna Avdelning Myndighet

0157-43 03 60