Hoppa till huvudinnehåll
Trädtoppar och blå himmel

Diamanten

Diamanten är ett särskilt rehabiliteringsboende för personer med långvarig psykisk funktionsnedsättning. Här har var och en sitt egna rum, ett gemensamt kök, allrum samt hobbyutrymmen.

Rehabiliteringsboende är avsett för de brukare som behöver stöd, långsiktig handledning samt övning i sociala färdigheter, som boende, relationer och andra angelägenheter som tillhör det dagliga livet. Rehabiliteringsboende fungerar på samma sätt som en storfamilj, som en enhet vilken strävar efter att ge en trygg grogrund för alla brukare. Vi lägger stor vikt vid friskvård och hälsa. På Diamanten har vi en nära kontakt med familj och nätverk.

På rehabiliteringsboende Diamanten strävar man efter att få alla brukare att delta i de dagliga sysslorna som finns i ett hem. Varje boende tillhör en arbetsgrupp som tillsammans med övriga i gruppen har ett eget ansvar för vissa uppgifter i hushållet. Gruppen planerar för veckans matsedel, är delaktiga i inhandling och att tillaga alla måltider.

Det finns ett rullande schema i byte av gruppernas uppgifter, på så sätt får varje medlem i enheten möjlighet att öva sig i en mångfald sociala möjligheter. Vid ett dagligt planeringsmöte kommer man gemensamt överens om fördelning över dels dagens uppgifter samt veckans löpande uppgifter.

Till verksamheten hör även Satellitlägenheter samt en träningslägenhet där det ges möjlighet att träna och bo i egen lägenhet med bibehållet stöd från verksamheten.

Kontakt

Enhetschef: Christer Trybom

Telefon: 0157-430830
E-post: christer.trybom@flen.se

 

Sidansvarig: Maria Rosenqvist
Senast uppdaterad: 2019-08-15 13:10:45