Hoppa till huvudinnehåll

Överförmyndarnämnden

I Flens kommun samverkar vi med Gnesta och Vingåkers kommuner och har sedan 1 januari 2019 en gemensam överförmyndarnämnd som är ytterst ansvarig för verksamheten samt en förvaltning med tjänstemän med ett gemensamt handläggarkontor, överförmyndarkontoret

Överförmyndarkontoret är lokaliserat till Flen kommun men ställföreträdare och huvudmän kan även fortsättningsvis boka besök med handläggare i sina hemkommuner.

Överförmyndare/överförmyndarnämnd är en enskild myndighet vars arbetsuppgifter främst består av att utreda behov av god man och förvaltare samt att utöva tillsyn över ställföreträdare, det vill säga gode män, förvaltare och förmyndare. Överförmyndarnämnden ska också erbjuda utbildningar och fortbildningar för att kommunens ställföreträdare ska känna sig trygga i att utföra sina uppdrag.

Här på vår webbplats hittar du mer information om vårt uppdrag och våra arbetsuppgifter. Har du synpunkter på förvaltningen eller på hemsidan är du välkommen att kontakta oss per telefon eller via e-post.

Kontaktuppgifter till oss

Ledamöter i överförmyndarnämnden för Flen, Gnesta och Vingåkers kommuner 

På sidan ”Hitta din politiker” ser du vilka ledamöter som sitter i överförmyndarnämnden för Flen, Gnesta och Vingåkers kommuner.

Överförmyndarkontoret

  • Jenny Dunberg, jurist/enhetschef, E-post
  • Marita Arola, överförmyndarhandläggare, E-post
  • Patrik Hedlund, överförmyndarhandläggare, E-post
  • Matilda Jerlström, jurist/överförmyndarhandläggare, E-post
  • Emma Karlsson, administratör/nämndsekreterare,  E-post

Kontakta oss

Om du behöver få tag på överförmyndarkontoret kontaktar du oss per mejl eller telefon:

E-post: overformyndaren@flen.se
Telefon: 0157-43 00 70

Om ingen svarar eller om du ringer utanför telefontider kopplas du vidare till växeln. Där kan du lämna ett meddelande så ringer vi upp dig så snart vi kan. Växelns telefonnummer är 0157-43 00 00

Telefontid
Överförmyndarkontoret har telefontid helgfri måndag, onsdag och torsdag klockan 09:30-11:30.  Tisdagar kl 13:00-15:00. Övrig tid nås vi på overformyndaren@flen.se

Besökstid
Vill du träffa en handläggare på överförmyndarkontoret ska du först boka en tid. För att boka tid kan du ringa eller mejla oss.

Besöksadress (Stadshuset i Flen)
Sveavägen 1
Flens Kommun

Om du föredrar att lämna ditt brev personligen är receptionen vid  Stadshuset i Flen öppet för besökare måndag-fredag kl. 07.45 – 16.00. Dag före julafton, nyårsafton, midsommarafton stänger stadshuset kl 13:00.

Postadress
Överförmyndarkontoret
Flens kommun
642 81 Flen

Sidansvarig: Arne Lundberg
Senast uppdaterad: 2023-03-09 13:34:49