Barn- och Familjeenheten ger ett personligt stöd till dig och din familj när ni under en kortare eller längre tid behöver hjälp att reda ut era problem för klara av vardagen. Det kan liknas vid coachning där ni får hjälp att hitta bättre samspelsformer i det dagliga livet.
Det huvudsakliga syftet är att stärka er föräldrar i ert föräldraskap.
Vi utgår från barnets behov och eftersträvar att stödja barnets utveckling. För att nå dit arbetar vi med olika metoder som samspelsövningar, träna på att förbättra kommunikation och lyssnande, praktiskt/pedagogiskt hem- och familjearbete i form av coachande och lösningsfokuserade samtal och aktiviteter. Fokus är att stärka och lyfta fram era resurser för ökad trygghet. Då samtalet inte alltid är så lätt för barn och ungdomar använder vi ibland figurer för att lättare synliggöra det som sker i familjen eller i nätverket/skolan. Det kan gälla att klargöra en situation, bearbeta en händelse, hantera och pröva alternativa handlingar. Vi kan skapa barngrupper vid behov.
Vi finns till för hela din familj!
Råd och stöd avser stödinsatser som man kan delta i utan att registreras hos socialtjänsten.
Personalen har tystnadsplikt. Det gäller samtliga fall med undantag för anmälningsskyldigheten.
Alla kan någon gång drabbas av livskriser, sociala eller personliga problem. Om du behöver råd, stöd eller någon att prata med kan du alltid vända dig till oss på utförarenheten. Det ska vara enkelt för dig att få stöd om du behöver det.
Att ta stöd hos oss är helt frivilligt, gratis och vi för inga journaler. Du får stöd utan insatsbeslut och vi hoppas kunna hjälpa familjer innan problem växer sig stora. Vi kan erbjuda både olika typer av gruppverksamheter och/ eller stöd enskilt till Dig eller din familj.
För information och tidsbokning: 0157-430 413, måndag 8.30 – 9.30 och torsdag 12.00-13.00
Utifrån rådande läge med Covid-19 försöker vi hålla oss uppdaterade kring de riktlinjer och restriktioner som finns.
Du kan ansöka om insatsen familjebehandling själv eller på initiativ från socialtjänsten. För mer information under vardagar, 09:00-12:00, sök Kontaktcenter på 0157 – 43 00 00, begär mottagningstelefonen.
Verksamheten samarbetar med Öppenvården NOVA, skolan, elevhälsan, barn- och ungdomspsykiatrin (BUP) och barnhabiliteringen vid behov samt andra viktiga samverkansparter.
Mottagningstelefon
Telefon 0157 – 43 00 00
Kontaktcenter, begär mottagningstelefon
Telefontid:
Mån: 09:00-12:00
Tis: 13:15-15:30
Ons-Fre: 09:00-12:00
Utanför kontorstid finns social beredskap
Telefon 112