Hoppa till huvudinnehåll

Kontaktperson & kontaktfamilj

En kontaktperson är en medmänniska eller ”professionell" kompis som kan uppmuntra till sociala kontakter och följa med på aktiviteter. Kontaktpersonen träffar du vid enstaka tillfällen till exempel två till fyra gånger i månaden.

Kontaktperson

Vad du gör tillsammans med din kontaktperson beror på vad ni tillsammans kommer fram till, vad ni har för intressen och önskemål. Det kan vara att åka på utflykt, gå på bio, teater eller besöka en restaurang. Kanske är ni intresserade av sport och går på hockey eller ser favoritlaget spela fotboll. Ibland väljer ni kanske att träffas hemma hos varandra för att ta en kopp kaffe och bara prata en stund.

Så här ansöker du

För att ansöka om kontaktperson vänder du dig till kommunens handläggare. Ansökan kan vara muntlig eller skriftlig. Handläggaren gör en utredning för att se om du som ansöker har rätt att få det du begärt. Beslutet grundas på socialtjänstlagen (SoL) eller lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och ditt individuella behov. Du får ett skriftligt beslut skickat hem till dig.

Länkar

Ansökan


Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.