Hoppa till huvudinnehåll

Kommunal språkvän

- ett unikt integrationskoncept som möjliggörs av våra medarbetare 

Vill DU bli Språkvän?!
På grund av spridningen av covid-19 har Kommunal språkvän varit pausad.
NU återupptar vi verksamheten och söker nya språkvänner för matchning!
* Givetvis fortsätter vi att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att begränsa vidare smittspridning *

Kommunledningsgruppen tog i januari 2020 beslutet att implementera det förvaltningsövergripande projektet Kommunal språkvän i ordinarie verksamhet fr.o.m 1 mars i år. Kombinationen av högt flyktingmottagande och hög arbetslöshet gör att det finns behov av olika slags insatser för att förbättra integrationen i kommunen. Våra medarbetare i Flens kommun är vår viktigaste resurs för att lyckas med detta!

Du som är medarbetare i Flens kommun kan ansöka om att bli språkvän på arbetstid. Vår målsättning är att matcha ca 20 medarbetare per år. Att vara språkvän innebär en chans till ett ömsesidigt erfarenhetsutbyte som bidrar till att stärka integrationen i vår kommun.

Att delta i kommunal språkvän innebär att medarbetare, efter förankring hos chef, får möjlighet att vara språkvän på arbetstid en timme, vid högst tio tillfällen. Att delta i konceptet är något en medarbetare i regel kan göra en gång.

Alla språkvänner får en språkvänsguide som innehåller förslag på teman för språkvännernas fyra första träffar. Första träffen sker på Mötesplats Kommunal språkvän, biblioteket i Flen. Därefter är det upp till språkvännerna att själva organisera sina träffar.

Samordnaren för kommunal språkvän är den som tar emot intresseanmälan, gör matchningen samt kontaktar båda språkvänner för uppföljning och utvärdering. Samordningen kommer skötas av medarbetare på enheten Egen försörjning, socialförvaltningen.

Intresseanmälan och frågor hänvisas till:

kommunal.sprakvan@flen.se

Sidansvarig: Jimi Caftemo
Senast uppdaterad: 2020-10-07 12:09:12

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Pauline Eriksson

Gruppledare, arbetsmarknadsgruppen

0157 - 43 09 29