Hoppa till huvudinnehåll

Fritid & kultur

I Sverige är fritiden viktig och många håller på med olika aktiviteter när de inte är i skolan, på arbetet eller håller på med hushållsarbete. Om du har ett intresse på fritiden har du chans att få nya vänner och därmed fler kontakter i det svenska samhället. Du har även möjlighet att lära dig det svenska språket snabbare. Du väljer själv vad du vill göra på din fritid.

Vill du njuta av naturen, läsa en bok, utöva en idrott, lära dig spela ett instrument, dansa eller besöka ett konstgalleri? Vår kommun erbjuder aktiviteter och evenemang för alla åldrar och intressen.

I Flens kommun finns många möjligheter att ta del av friluftslivet. Att vara ute i naturen, promenera i skog och mark, bada, paddla kanot eller åka skridskor är något som många människor uppskattar att ta del av.

Vi har anläggningar för både inomhus- och utomhusaktiviteter. På Hammarvallen i Flen finns sim-och sporthall, ishall, fotbollsplaner, bowlinghall och elljusspår. På vintern finns även skidspår vid god snötillgång.

Det finns även ett rikt föreningsliv i Flens kommun med verksamheter inom många områden. Några exempel på olika sorters föreningar är idrotts- och kulturföreningar, studieförbund och trossamfund. I föreningsregistret kan du söka på föreningar och organisationer. I evenemangskalendern hittar du några av de aktiviteter och evenemang som är på gång.

Sidansvarig: Karin Lindgren
Senast uppdaterad: 2022-03-11 14:22:08

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Emma Cortinovis

Enhetschef, Arbetsmarknadsenheten

0157-43 03 91