Hoppa till huvudinnehåll

Utbildningar

Räddningstjänsten Flen har kurser som riktar sig till personer som arbetar med yrken där brandfaran är särskilt stor. Räddningstjänsten Flen erbjuder även kurser inom HLR, dvs Hjärt- och lungräddning.

Räddningstjänsten Flen har kurser som riktar sig till personer som arbetar med yrken där brandfaran är särskilt stor. Det gäller till exempel yrken där det svetsas, löds och skärs. Kursen för denna målgrupp kallas ”Heta arbeten” och består av teori och praktiska övningar.

Heta arbeten

Kursen är dock lite mer inriktad på försäkringsregler och går djupare in på kunskap om de redskap deltagarna använder. Vi pratar även om gas och brandfarlig vara. Kursen ger ett certifikat som måste förnyas vart femte år.

Hjärt- och lungräddning

Räddningstjänsten Flen erbjuder även kurser inom HLR, dvs Hjärt- och lungräddning. Kursen innehåller både teori och praktik.

Brandkunskap för alla

Räddningstjänsten utbildar både vårdpersonal och skolelever inom kommunen. Vill ni ha utbildning om brandkunskap kontakta oss på Räddningstjänsten Flen så hjälper vi er med det.

Systematiskt brandskyddsarbete

Lagen om Skydd mot olyckor ställer krav på olycksförebyggande och skadebegränsande åtgärder för företagare och anställda. Räddningstjänsten utbildar i Systematiskt brandskyddsarbete.

För frågor om räddningstjänstens utbildningar, ring Brandmästare på telefonnummer 0157 – 43 03 13.

Bli deltidsbrandman!

Räddningstjänsten och brandmännens beredskap utgör en mycket viktig del av säkerheten i kommunen. Invånarna ska kunna lita på att i nödläge alltid få hjälp och i det arbetet spelar deltidsbrandmännen en viktig roll. Att arbeta inom Räddningstjänsten innebär mycket mer än att rycka ut till bränder. Larmen kan även gälla trafik-, kemikalie-, arbetsplatsolyckor, stormskador, översvämningar, ras och djurlivräddning. Vi söker kontinuerligt efter deltidsbrandmän, kontakta oss om du är intresserad!

Kontakt

Pål Kurucz, utbildningssamordnare
Telefon
0157-43 03 13
E-post

Sidansvarig: Kjell-Åke Källström
Senast uppdaterad: 2017-06-22 08:54:08

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Kjell-Åke Källström

Räddningschef

0157 - 43 03 11

Therese Andersson

0157 - 43 03 15

Björn Rabenius

Chef samhällsbyggnadsförvaltningen

0157 - 43 02 60