Kommunen erbjuder individuellt anpassade råd, stöd och behandling för både barn, unga och vuxna. Du kan läsa mer i menyn om de olika insatserna och hur du gör för att få hjälp.
Enheten stöd och behandling ligger under avdelningen Barn, unga och vuxna och ansvarar för verksamheter som är riktade till individer med olika behov.
Socialnämnden ansvarar för att arbeta förebyggande och för att den enskilde får stöd och vård för att komma ur missbruk. Behandlingsenheten kan erbjuda stöd och hjälp till dig som börjar få eller har problem med alkohol, droger eller spelmissbruk och omfattar områdena missbruk- och beroendeproblematik, medberoende, behov av anhörigstöd, krimprogrammet och ViNR (våld i nära relation). Även ungdomar med psykosocial problematik i enhetens stödboendet kan få hjälp här. Nova behandling är en biståndsbedömd insats, vilket betyder att du ansöker för att få hjälp. Insatserna bygger på hög grad av frivillighet och eget ansvar för det egna förändringsarbetet.
Här arbetar gruppledare, 12 stegs- inriktade alkohol & drogterapeuter, KBT-inriktade alkohol & drogterapeuter samt familjebehandlare med inriktning våld i nära relation.
Här arbetar man med lösningsfokuserad familjebehandling, exempelvis stödjande samtal, praktisk/pedagogisk hjälp i hemmet och individuellt utformat samverkansstöd. Insatserna utförs efter biståndsbedömning, vilket innebär att man får ansöka om hjälpen.
Det här kan vi hjälpa till med:
Insatserna utförs av gruppledare, familjebehandlare och familjestödjare.
Verksamheten är riktad mot ungdomar, ensamkommande och unga vuxna och är en biståndsbedömd insats, vilket innebär att man får ansöka om den. Stödboendet erbjuder ett omfattande stöd under trygga och säkra former. Syftet med insatsen är att den unge får träna och förbereda sig för ett självständigt boende och vuxenliv. Målsättningen är att individen ska kunna klara sin dagliga livsföring, fungera i skola eller annan sysselsättning, kunna hantera sin ekonomi, ha ett socialt nätverk och en meningsfull fritid.
Behandlingspedagogerna som arbetar på boendet identifierar behovet av stöd tillsammans med klienten inom olika livsområden och planerar hur stödet ska genomföras, efter uppdrag av ungdomens handläggare på Socialtjänsten.
På Nova stödboende är det nolltolerans mot droger och våld.
Ring via Kontaktcenter och be om att bli kopplad till mottagningstelefonen
Telefon: 0157 – 43 00 00
Telefontid
Mån: 09:00-12:00
Tis: 13:15-15:30
Ons-Fre: 09:00-12:00
Saknar du information?
Kontakta någon av oss.
0157-43 10 13