Hoppa till huvudinnehåll

Familjerådgivning

Att leva ihop kan vara svårt. Förväntningar som inte infrias skapar lätt besvikelse och ilska. I en relation som inte fungerar försvinner ofta lust, ömhet, omtanke och respekt.

Information om familjerådgivning

Familjerådgivningen är en lagstadgad kommunal verksamhet som vänder sig till vuxna med problem och konflikter i par- och familjerelationer.

Familjerådgivningen erbjuder hjälp genom samtal under kortare eller längre tid och har som uppgift att erbjuda relationsbehandling. Samtalen syftar till att ge ökad medvetenhet om valmöjligheter och mera tillfredställande levnadsmönster. Det kan exempelvis handla om problem/konflikter i relationen till en partner, barn, bonusbarn eller föräldrar/svärföräldrar.

Familjerådgivaren ger inte expertråd eller färdiga lösningar och tar heller inte ställning till vems felet är. Den som arbetar på Familjerådgivningen har tystnadsplikt och för inga journaler. Du kan vara anonym om du vill.

Råd från familjerådgivningen

Det är önskvärt om de som har problem i sitt parförhållande kommer tillsammans, men det går även bra att boka en enskild tid. Ett råd vi vill ge dig/er är att inte vänta med att boka tid tills det känns som en katastrof, eftersom det kan vara lättare att reda ut konflikter innan de vuxit sig stora. Även för par som har bestämt sig för att separera kan det vara bra att boka tid. Det kan underlätta att skapa en fungerande kommunikation och samarbete i framtiden, vilket är extra viktigt för dom som har barn tillsammans.

Kontaktuppgifter och mer information

Vårdförbundet Sörmland driver familjerådgivningen i Flen. Som bosatt i Flen kan du dock välja vilken mottagningen du önskar besöka: Flen, Katrineholm, Eskilstuna eller Strängnäs.

Familjerådgivningen
Salstagatan 16
Flen

Hur beställer jag tid?

Du ringer Familjerådgivningen på telefonnummer: 0157 – 43 04 12
Telefontid för direktbokning: måndag-fredag klockan 8.30-9.30.

Du kan även lämna ett meddelande på en telefonsvarare och bli uppringd. Du kommer då till mottagningen i Eskilstuna där du erbjuds en tid på någon av mottagningarna inom någon/några veckor. Vid akuta kriser får man oftast en tid snabbare. Familjer med barn- och de som har barn under 2 år får förtur.

Under rådande pandemi ökar vi vår tillgänglighet på Familjerådgivningen. Du når våra familjerådgivare på nedanstående telefonnummer:

Elisabeth Tunfjord 076 792 99 35
Tommy Brask 076 792 99 43
Marie Rosengren 076 792 99 36
Dan Andersson 076 792 99 38
Lena Sandström 076 792 99 39