Hoppa till huvudinnehåll

Familjerådgivning

Familjerådgivningen är en lagstadgad verksamhet som vänder sig till vuxna med problem och konflikter i par- och familjerelationer.

Information om familjerådgivning

Familjerådgivningen erbjuder hjälp genom samtal under kortare eller längre tid och har som uppgift att erbjuda relationsbehandling. Samtalen syftar till att ge ökad medvetenhet om valmöjligheter och mera tillfredställande levnadsmönster. Det kan exempelvis handla om problem/konflikter i relationen till en partner, barn, bonusbarn eller föräldrar/svärföräldrar.

Familjerådgivaren ger inte expertråd eller färdiga lösningar och tar heller inte ställning till vems felet är. Den som arbetar på Familjerådgivningen har tystnadsplikt och för inga journaler. Du kan vara anonym om du vill. Du är välkommen oavsett din ekonomiska situation, etnisk tillhörighet eller sexuella läggning. Vårdförbundet Sörmland driver familjerådgivningen på uppdrag av dess medlemskommuner.

Råd från familjerådgivningen

Det är önskvärt om de som har problem i sitt parförhållande kommer tillsammans, men det går även bra att boka en enskild tid. Ett råd vi vill ge dig/er är att inte vänta med att boka tid tills det känns som en katastrof, eftersom det kan vara lättare att reda ut konflikter innan de vuxit sig stora. Även för par som har bestämt sig för att separera kan det vara bra att boka tid. Det kan underlätta att skapa en fungerande kommunikation och samarbete i framtiden, vilket är extra viktigt för dom som har barn tillsammans.

På vilka orter finns familjerådgivning?

Familjerådgivningen har mottagningar i Katrineholm, Eskilstuna och Strängnäs. Du väljer själv var du vill vända dig.

Hur beställer jag tid?

Oavsett vilken ort du önskar besöka för rådgivning, kontaktar du familjerådgivningen på telefonnummer: 016-12 10 50
Telefontid för direktbokning: måndag-fredag klockan 8.30-9.30. Du kan även lämna ett meddelande på en telefonsvarare och bli uppringd. Du kommer då till mottagningen i Eskilstuna där du erbjuds en tid på någon av mottagningarna inom någon/några veckor. Familjer med barn och de som har barn under 2 år får förtur.

Kostar samtalen någonting?

Samtalen kostar 200 kronor. Vid återbud samma dag eller om du inte kommer, tas en avgift ut på 200kr.

Kontaktuppgifter och mer information

Kontakta familjerådgivningen
Telefonnummer
: 016-12 10 50
(oavsett vilken ort du önskar besöka)

Telefontid för direktbokning:
måndag-fredag klockan 8.30-9.30.
Du kan även lämna ett meddelande på en telefonsvarare och bli uppringd.

Familjerådgivarnas direktnummer

Bitte Larsson 076 792 99 35
Tommy Brask 076 792 99 43
Marie Rosengren 076 792 99 36
Tove Pettersson 076 792 99 38
Lena Sandström 076 792 99 39

 

 

Sidansvarig: Iris Pettersson
Senast uppdaterad: 2023-01-20 10:44:06