Hoppa till huvudinnehåll
Samkönat par går på äng iklädda kostymer

Vigsel

Om du vill gifta dig borgerligt kontaktar du vigselsamordnaren i Flens kommun för att komma överens om tid och plats för ceremonin.

Kontakta också Skatte- och folkbokföringsupplysningen för att ansöka om hindersprövning. En ansökan ska fyllas i och skickas tillbaka till Skatteverkets kontor.

Svensk hindersprövning måste även göras för utländska par, eller om en av parterna inte är skriven i Sverige. Hos Skattemyndigheten finns all information.

Skatte- och folkbokföringsupplysningen

Blanketter Hindersprövning

Därefter får du blanketterna Intyg hindersprövning och Intyg vigsel hemskickade. Intygen ska du skicka till adressen: Flens kommun, att: Vigselsamordningen, 642 81 Flen. Dessa används sedan som underlag till protokoll och vigselbevis. Observera att intygen bara gäller under 4 månader.

Vid vigseln ska två vittnen som är över 18 år vara närvarande. Dessa kan vara släkt eller vänner till paret. Under stadshusets ordinarie öppettider kan personal i stadshuset medverka som vittnen. En borgerlig vigsel är kostnadsfri och förrättas i stadshuset eller annan plats enligt överenskommelse.

Vigselförrättare i Flens kommun
Borgerlig vigsel förrättas av borgerliga vigselförrättare som förordnats av Länsstyrelsen.

Vigselceremoni på järnvägshotellet
Brudparet kan välja mellan två olika vigselakter – en längre och en kortare version. Vigseln sker i järnvägshotellets bibliotek, i den så kallade ”Kungasalen”, i Turistbyrån på bottenplan. Vigsel förrättas under kontorstid samt kväll och helg enligt överenskommelse.

Vigselceremoni på annan plats
Vi kan även stå till tjänst med vigsel på annan plats än på järnvägshotellet. Detta sker då enligt överenskommelse med vigselsamordnaren.

Information

Vigselsamordnare i Flens kommun
e-post: vigsel@flen.se

Skatteverket
0771-567 567
Webbplats
Telefontider:
mån-tors kl.8-19
fre kl.8- 16

Utrikesdepartementet
08 – 405 10 00
Webbplats