Hoppa till huvudinnehåll
Kontaktpersoner och kontaktfamilj

Kontaktperson & kontaktfamilj

En kontaktperson eller kontaktfamilj är en medmänniska eller ”professionell" kompis eller familj som kan uppmuntra till sociala kontakter och följa med på aktiviteter. Ni träffas regelbundet, exempelvis två till fyra gånger i månaden.

Kontaktperson

Vad du gör tillsammans med din kontaktperson/familj beror på vad ni tillsammans kommer fram till, vad ni har för intressen och önskemål. Det kan vara att åka på utflykt, gå på bio, teater eller besöka en restaurang. Kanske är ni intresserade av sport och går på hockey eller ser favoritlaget spela fotboll. Ibland väljer ni kanske att träffas hemma hos varandra för att ta en kopp kaffe och bara prata en stund.

Så här ansöker du

För att ansöka om kontaktperson vänder du dig till kommunens handläggare. Ansökan kan vara muntlig eller skriftlig. Handläggaren gör en utredning för att se om du som ansöker har rätt att få det du begärt. Beslutet grundas på socialtjänstlagen (SoL) eller lag om stöd och service till vissa funktionshindrade (LSS) och ditt individuella behov. Du får sedan ett skriftligt beslut skickat hem till dig. Du kommer direkt till blanketten genom att klicka på den i den högra menyn.

Länkar

Klicka här för att komma till: Ansökan Individ- och Familjeomsorgen

Sidansvarig: Karin Lindgren
Senast uppdaterad: 2022-08-24 09:39:32