Hoppa till huvudinnehåll
Två män sitter vid ett bord där den ena matar en liten pojke med sked

Stöd till barn och familj

Om du och din familj behöver råd, stöd eller någon att prata med kan du alltid vända dig till oss på enheten för stöd och behandling.

Hjälp till barn och unga

Här kan du läsa mer om vart du som barn, ungdom eller anhörig kan vända dig för att få hjälp och stöd. Har det hänt något hemma som inte känns bra? Känner du dig utanför eller har någon behandlat dig illa på nätet eller i skolan? Ibland är det också svårt att veta vad man behöver hjälp med eller varför man inte mår bra. Du kan alltid vända dig till oss så hjälper vi dig vidare. Du kan även kontakta ungdomsmottagningen eller elevhälsan i kommunen eller läsa mer under våra länktips.

Kommunen kan stötta familj och barn

Kommunen kan erbjuda både olika typer av gruppverksamheter och/eller stöd enskilt till dig eller din familj. Vi samarbetar med andra när det behövs. Råd och stöd avser stödinsatser som man kan delta i utan att registreras eller dokumenteras hos socialtjänsten. Personalen har tystnadsplikt som gäller samtliga fall, med undantag för anmälningsskyldigheten. Med anmälningsskyldighet menas att anställda på vissa myndigheter och i vissa verksamheter som berör barn och unga, är skyldiga enligt lag att genast anmäla om de i sitt arbete misstänker att ett barn far illa.

Hur tar jag kontakt?

Du kan be om hjälp själv, eller på initiativ från socialtjänsten. För att ta kontakt eller få mer information ringer du dem direkt på telefonnummer: 0157- 430413.

Länktips för barn och ungdom

Ditt ECPAT är en plats för alla under 18 år. Här kan du få hjälp, stöd och kunskap om bilder, sexuella kränkningar, hot och övergrepp på nätet eller IRL. Vi kan också hjälpa dig ta ner nakenbilder som har spridits på nätet Epcat

Är du tjej och behöver någon som lyssnar? Chatta med oss på Tjejzonen

Stöd till dig som har frågor om hbtq eller mår dåligt Umo

Länktips för dig som vuxen och förälder

Föräldralinjen är till för dig som är orolig för ditt barn eller ett barn i din närhet

Samlad information om stöd på mejl, chatt och telefon

 

Kontaktuppgifter och mer information

Direktnummer:
 0157- 430413

Observera att det du skriver till oss blir en allmän handling och kan komma att läsas av allmänheten. Undvik därför att skicka känsliga personuppgifter till oss via e-post. För Flens kommun är det viktigt att du ska känna dig trygg med att vi behandlar dina personuppgifter på ett säkert och lagligt sätt. Vi behandlar dina personuppgifter enligt dataskyddsförordningen (GDPR). Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter

 

Sidansvarig: Maria Rosenqvist
Senast uppdaterad: 2023-02-23 13:57:24

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Sara Pontén

Tf Enhetschef stöd och behandling. Avdelning Barn, Unga, Vuxna

0157-43 03 28