Resor

Flens kommun har ett centralt läge i Mälardalen med enbart 1 timmes färd till Stockholm och goda möjligheter till att ta sig fram inom kommunen.

modelltåg i trä

Tåg

Tågtrafiken som passerar Flens kommun drivs till största delen av Mälartåg. Det finns två järnvägsstationer i kommunen: Flen och Hälleforsnäs.

Flen är en viktig järnvägsknut där Västra stambanan korsar TGOJ-banan. Det medför bra förbindelser i såväl öst-västlig riktning (Hallsberg- Stockholm) som nord-sydlig riktning (Norrköping-Eskilstuna).

Flen

Från Flens station finns möjlighet att arbetspendla med tåg till flera orter: Inte bara Mälardalen utan även de östgötska städerna ligger inom räckhåll. Till Stockholm tar du dig på 55 minuter, till Norrköping på 39 minuter och till Eskilstuna på 34 minuter.

Pendlarparkering Flen

För dig som pendlar finns parkering på både norra och södra sidan i anslutning till Järnvägsstationen i Flen.

en karta över pendlarparkeringar i flen

Hälleforsnäs

Även från Hälleforsnäs station finns goda pendlingsmöjligheter till Eskilstuna på drygt 20 minuter och till Västerås inom en timme. Från Hälleforsnäs till Flen tar det endast 13 minuter, till Katrineholm 24 minuter och till Norrköping 52 minuter.

Buss

Busstrafiken knyter ihop orterna i kommunen. Sörmlandstrafiken har det operativa ansvaret för den lokala och regionala linjetrafiken i länet. Eftersom Flens kommun ligger mitt i Sörmland finns ett stort utbud av busslinjer.

Sörmlandstrafikens ombud i Flens kommun

Ica Kvantum, Flen
Coop Konsum, Malmköping
Coop Konsum, Hälleforsnäs

Bil

Riksväg 55 (Norrköping-Uppsala), 57 (Katrineholm-Södertälje), 53 (Nyköping-Eskilstuna) och väg 221 (Flen-Bettna/Nyköping) är de viktigaste vägarna i kommunen. Riksväg 55 kommer att byggas ut i framtiden, bl.a. för att förbättra tillgängligheten till motorvägarna E4 och E20.

Pendlarparkering finns på både norra och södra sidan i anslutning till Järnvägsstationen, se ovan.

Flyg

Närmsta flygplats är Stockholm Skavsta Länk till annan webbplats. som ligger drygt 4 mil söder om Flen. Arlanda flygplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. ligger ca 12 mil nordost om Flen.

13 juni 2024