Frisbeegolf

I Flens kommun finns det fyra frisbeegolfbanor, eller discgolfbanor, som det oftast kallas.

Person som kastar frisbee

Frisbeegolfbanor befinner sig på flertalet ställen inom Flens komun. En bana finns i Sparreholm, en annan i sjöängsparken i Flen, en tredje bana finns i Hälleforsnäs och en till bana finns i anslutning till idrottsplatsen i Bettna.

När rekommendationerna har varit att söka sig utomhus för fysisk aktivitet har en del aktiviteter lockat fler än andra. Frisbeegolf är en av de aktiviteter som på grund av detta blivit allt mer populär.

I och med det vill vi kunna erbjuda fler att testa denna enkla och trevliga form av att kunna kombinera idrott, fysisk aktivitet och att vara nära naturen.

I Hälleforsnäs är det en bana med sex korgar. Banan ligger i parken Norra Torggatan – Parkgatan där det också en näridrottsplats, ett utegym och en lekplats. Ta hänsyn till andra besökare i parken när du spelar.

I Sparreholm finns en bana med nio korgar. Första utkast är nedanför sporthallen. Fyra lite längre hål är mellan näridrottsplatsen och fotbollsplanen och de övriga fem, som är korta, finns i skogen ovanför båtklubbens klubbhus.

I Sjöängsparken i Flen finns en discgolfbana med nio korgar. Tänk på att ta hänsyn till gående och andra förbipasserande på gång- och cykelvägen när de spelar på banan.

Bettna AIS har anlagt en bana i anslutning till idrottsplatsen i Bettna.

25 april 2024