Hoppa till huvudinnehåll

Om Artisterna

Här kan du se mer information om artisterna och banden som uppträder på Fest i Flen. Klicka på de blåa fälten för att fälla ut informationen om det bandet du är intresserad av. Mer information kommer att fyllas på under våren. Med reservation för ändringar.

Eclipse

Eclipse är ett band som spelar melodisk hårdrock och som bildades i Stockholm 1999 av Erik Mårtensson (sång/gitarr/bas) och Anders Berlin (trummor/keyboards). Tillsammans med gitarristen Magnus Henriksson fick de skivkontrakt med engelska skivbolaget Z Records. Bandets debutalbum The Truth and a Litte More släpptes 2001.

Eclipse var med i Melodifestivalen 2016 med låten Runaways. Deras sjunde och senaste album kom 2017 och heter Monumentum, arbetet med ett åttonde album pågår under 2019.

Läs mer på: eclipsemania.com och på bandets facebooksida.

Bandet spelar på Sörmlands Sparbank scenen kl 22 – 23.15, fredag 17 maj.

Alfahanne

Eskilstunabandet Alfahanne kallar sin stil ”Alfapocalyptic Rock”, en blandning av Black Metal, Classic Rock, Punk, Goth och, naturligtvis, bra gammal rock’n’roll.  Med detta har Alfahanne skapat sig en egen unik, högoktanig musikstil. En stil som förtjänat dem ros från både kritiker och en betydande och ständigt växande fanbas.

Bandet består av; Pehr Skjöldhammer, sång och gitarr, Fredrik Sööberg, gitarr, Jimmy Wiberg, bas, Stefan Eriksson, keyboard och bakom trummorna sitter Niklas Åström.

Läs och se mer på: Facebook, Youtube och sajten.

Bandet spelar på Sörmlands Sparbank scenen kl 23.45 – 00.50, fredag 17 maj.

Metal Unplugged

Metal Unplugged är en duo bestående av Sam Söderlindh och Linnéa Vikström. Sam är tidigare känd från Art Nation och Linnéa från bandet Therion.

Läs mer på deras respektive Facebooksidor: Sam, Linnéa

Duon spelar på Sörmlands Sparbank scenen kl 18.30 – 20.00, fredag 17 maj.

Violet Janine “Queen Of Rock”

Janine Nyman började skriva låtar redan för tre år, men officiellt bildades Violet Janine inte förrän så sent som 2018. Bandet, som spelar melodisk rock, består av; Janine Nyman, Basse Blyberg, Daniel Palmqvist, Ian Brunnberg, Mano Lewys och Tony Weseth.

Läs mer på; Bandets facebooksida

Bandet spelar på Sörmlands Sparbank scenen kl 20.30 – 21.15, fredag 17 maj.

Kolhusteatern – ”Oliver!”

Under Fest i Flen kommer den populära Kolhusteatern att ge ett smakprov ur sommarens föreställning ”Oliver”! Här finner du lite mer information om föreställningen.

OLIVER! är baserad på Charles Dickens folkkära klassiker ”Oliver Twist” med text och musik av Lionel Bart. Den hade urpremiär 1960 och nådde stor framgång på både West End och Broadway. En filmversion av musikalen gjordes 1968 som vann hela 6 Oscar, inklusive Bästa film. I Sverige spelades OLIVER! första gången på Oscarsteatern 1961 med Jarl Kulle i rollen som Fagin. Historien om Oliver Twist är en tidlös klassiker som trollbundit människor i nästan 200 år och nu är det äntligen dags för Oliver, Dodger, Bill Sykes, Nancy och Fagin och hans gäng att inta Kolhuset.

OLIVER! kommer ha premiär 19 juli och spelas onsdag till söndag till och med 10 augusti. För regi står Tomas Bergh, för sånginstudering Josephine Thunell och koreograf är Agneta Ottosson.
– Berättelsen om Oliver Twist är tidlös. Den är lika aktuell idag som den var i 1800-talets England. Miljöerna passar perfekt in i kolhusets karaktär och musikalen passar lika bra med Kolhusteaterns fina tradition att göra musikaler som berättar något viktigt, säger Tomas Bergh, regissör.

Kolhusteaterns vision är att ge sörmländska talanger en möjlighet att stå på scen och utvecklas både som människor och som sångare/dansare/skådespelare då de får arbeta med både professionella artister och musiker samt erfarna amatörer. Vi är och strävar efter att vara ett stort bidrag till det sörmländska kulturlivet. Varje sommar lockas tusentals besökare ut till Hälleforsnäs för att se just det årets föreställning och för att få uppleva den mäktiga miljön.

OLIVER! I KORTHET
Vi får följa föräldralösa Oliver Twist när han försöker navigera sig genom Londons undre värld, full av stölder och våld, i jakten på ett hem, en familj och – viktigast av allt – kärlek.  Oliver stöter på Artful Dodger som tar sig an honom och lurar in honom i ett gäng ficktjuvar under ledning av den sluge, karismatiske Fagin. På sitt första uppdrag blir Oliver falskt anklagad för en stöld han inte begått men räddas av en snäll och rik gentleman, Mr Brownlow. Detta till Fagins och hans våldsamme sidekick, Bill Sykes, förskräckelse som förmodar att Oliver nu kommer avslöja allt han vet om deras kriminella nätverk. I mitten av detta finns den godhjärtade Nancy som slits mellan sin kärlek och lojalitet till Bill och en desperat vilja att rädda Oliver från det liv hon själv inte kan ta sig ur.

KOLHUSTEATERN I KORTHET
Sedan 1995 har föreningen Kolhusteatern haft verksamhet i det gamla kolhuset i Hälleforsnäs. Varje sommar bjuder på en ny uppsättning och utöver att ge alla medverkande och besökare en kulturupplevelse skapar också teatern samtida relevans för en byggnad som rymmer massor av historia och karaktär. Området fortsätter sin omdaning och i den står Kolhusteatern för såväl det framåtblickande som ett bevarande av traditioner.

ENIS & Momme

Hiphop-duo ENIS & Momme från Flen, debuterade 2017 och tog hela Sörmland med storm med sina spelningar runt om. 2018 fick de chansen att bland annat uppträda med erkända artister inom den svenska hiphop-scenen, exempelvis Lani Mo och Dree Low. ENIS & Momme är snart aktuella med ny singel och musikvideo som släpps i juni 2019.

Nandi Lee

Från djupet av den traditionella bluegrass-musiken, resandes genom afrikanska öknar och Stockholms underjord, har Nandi Lee anlänt. Med ett högkvalificerat band, vackert handsmidda sånger och en punkrocksattityd är ett briljant koncept redo att möta världen!

Nandi Lee ackompanjeras av: Magnus Larsson, Henke Ekberg och Jesper Lagström.

Länk till Spotify

Länk till hemsida

FlenVärldsOrkester

FlenVärldsOrkester SVÄNGER! Den bjuder på en musikalisk resa ni sent ska glömma! Orkesterns medlemmar har hela världen som ursprung och det handlar om musik men lika mycket om att vara tillsammans, lära av varandras kulturer och därigenom berikas som människor!

Orkestern har skapat stort intresse och SVT, SR, Aftonbladet, Expressen och E-kuriren med flera har pratat och skrivit om projektet. CD:n Mosaik har släppts, många konserter har genomförts och en ny platta är på gång.

Länk för lyssning: Youtube

Du hittar även mer information om orkestern på deras hemsida: flenvarldsorkester.se

Gul (Åsa folkhögskola)

GUL är ett band från Åsa folkhögskola som under de senaste tio veckorna jobbat med att göra en artisttolkning av Cold play. Bandet har ett pop/jazzsound.

Sång/keyboard: Oskar Ringstad
Gitarr: Erik Nilsson & Alva Eld
Bas: Ludvig Berggren
Trummor: Erik Karlsson

Södergrans jazzsällskap (Åsa folkhögskola)

Södergrans jazzsällskap är en ihopsatt konstellation från Åsa folkhögskola. Detta sällskap har använt sig av Edith Södergrans texter och tonsatt dessa genom att sammanföra texter med olika slag av låtar inom jazzgenren. Fokuset på de särskilt utvalda dikterna tillsammans med den rytmiskt dynamiska musiken, gör att låtarna får sin egen karaktär. Det kommer bjudas på alla möjliga sorters känslor genom musikens variation.

Gitarr: Jens Nyman
Piano: Joel Friberg
Sång: Alicia Lindberg
Bas: Adrian Nordin
Trummor: Max Junstrand
Slagverk: Hilding Löwed

Kasta loss

Välkommen ombord på ett 35 minuter långt äventyr! Här möter du en ovanlig kapten med sin högst ovanliga besättning. På det märkliga skeppet, bjuds det på riskfyllda beslut, gungande magi och oväntat mörker. På med flytvästen, för med den här kaptenen vet man aldrig hur resan slutar.

Av och med: Angela Wand.
Regi: Jimmy Meurling.
För barn från 10 år.
Föreställningen genomförs med stöd från Kulturrådet och Region Stockholm.

Nedan kan ni se en kort trailer från föreställningen:

Vi hjälper dig

Saknar du information?
Kontakta någon av oss.

Jocke Andersson

J.A Management Event Consulting AB, praktisk samordnare

070-441 04 95