Hoppa till huvudinnehåll
Frisbeegolf. Bild på korg på frisbeegolfbana

Frisbeegolf

I Flens kommun finns det tre frisbeegolfbanor, eller discgolfbanor, som det oftast kallas. En i Sparreholm som funnits ett antal år och som nu fräschats upp. I år har det anlagts två nya banor. Den ena finns i Sjöängsparken i Flen och den andra i parken i Hälleforsnäs.

Frisbeegolf har fått ett uppsving under det senaste året. När rekommendationerna är och har varit att söka sig utomhus för fysisk aktivitet har en del aktiviteter lockat fler än andra. frisbeegolf är en sådan växande aktivitet.
I och med det vill vi kunna erbjuda fler att testa denna enkla och trevliga form av att kunna kombinera idrott, fysisk aktivitet och att vara nära naturen.

När du spelar – var uppmärksam på andra passerande i parken. Området besöks av många som inte spelar discgolf.

Discgolf Hälleforsnäs

I Hälleforsnäs är det en bana med sex korgar. Banan ligger i parken Norra Torggatan – Parkgatan där det också en näridrottsplats, ett utegym och en lekplats. Ta hänsyn till andra besökare i parken när du spelar.

Discgolf Sparreholm

i Sparreholm finns en bana med nio korgar. Första utkast är nedanför sporthallen. Fyra lite längre hål är mellan näridrottsplatsen och fotbollsplanen och de övriga fem, som är korta, finns i skogen ovanför båtklubbens klubbhus.

Discgolf Sjöängsparken Flen

I Sjöängsparken i Flen finns en discgolfbana med nio korgar. Tänk på att ta hänsyn till gående och andra förbipasserande på gång- och cykelvägen när de spelar på banan.

Öppna frisbeegolfbanor

Frisbeegolfbanorna är att betrakta som spontanidrottsplatser.
Det är alltså kostnadsfritt att spela frisbeegolf.