Hoppa till huvudinnehåll

Kulturnytt

Här kan du läsa om aktuella arrangemang och händelser med Kulturen i Flens kommun

PROGRAM FÖR ÅRETS LITTERATURFESTIVAL!


Litteraturfestivalen i Sörmlands hjärta pågår mellan den 16 och 24 november med ett antal nedslag, i form av föreläsningar, samtal och andra evenemang runt om i kommunens orter. Temat och den röda tråden är liksom förra året ordet, texten och språket. En festival som vill hylla det fria ordet och alla olika sätt att uttrycka det på! De olika programpunkterna utgår alla från sina egna ämnen och förhoppningen är att på så sätt skapa en helhet med något evenemang för alla Flens invånare och besökare. Litteraturfestivalen samordnas av Kulturenheten, Flens kommun. Det finns ett program för vuxna och ett för barn. Välkomna!


UTFÖRSÄLJNING I KONSTGALLERIET HÄLLEFORSNÄS!
23-24 november, kl. 10-14.

Vi har rensat i förråden! Försäljning av skolplanscher, konst, affischer, vykort m.m. Välkomna att fynda!


INLÄMNING TILL VINTERSALONGEN! Välkommen att lämna in verk till Vintersalongen 2019, som i år flyttat från Konstgalleriet Hälleforsnäs till Flens bibliotek gallerirum.

Inlämning sker tisdag 3 december kl. 11-17 i Flens bibliotek, sal Inspirea. Alla är välkomna att lämna in verk till salongen, i alla tekniker utom digitala. Det är kostnadsfritt att delta, det finns ingen jury och samtliga inlämnade verk visas enligt följande kriterier:
– Max 2 verk/person
– Verken får inte överskrida måtten 70×70 cm
– Alla verk ska vara monterade och färdiga för säker upphängning.
– Utställningen visas i Flens biblioteks gallerirum som är obevakat.
– Om utställaren vill sälja utställda verk får denne själv ansvara för försäljningen direkt mot köparen utan att Flens kommun blir mellanhand.

Vernissage för utställningen är lördag 7 december kl 11–13. Utställningen pågår 7 dec 2019–25 jan 2020. Öppettider: mån–tors kl 8–19, fre kl 8–17, lör kl 10–14 (särskilda öppettider över jul- och nyårshelgen)


Här kan du läsa Kulturnytt -Ett nyhetsbrev om kulturaktivteter som bedrivs av och i samverkan med Flens kommun.