Kulturnytt

Här du läsa om aktuella arrangemang och händelser med Kulturen i Flens kommun

BRUKSKONSERTER
Missa inte sommarens kostnadsfria konserter på utomhusscenen och bruksområdet som är gratis och öppna för alla! Tag gärna med egen stol. Passa även på att besöka Bruksområdets övriga aktörer!

Torsdag 18/7 kl. 19: JÄTTEDAM
Jättedam, idag Göteborgsbaserade men med rötter i Flen och de Sörmländska skogarna, återvänder i sommar hem för en spelning på Bruket. Det kritikerrosade bandet spelar musik utifrån flera influenser och beskrivs ibland som nyprogg och progressiv rock med popmelodier och psykadeliska inslag.
Det är ett levande band i ständig förändring och ett liveframträdande är sällan ett annat likt. I november 2018 släppte de sin andra skiva ”Eftersom ingen frågade” där minnena från Flen pryder omslaget. Missa inte när Jättedam låter musiken eka över industrilandskapet i julikvällen och blandas live med dessa minnen!

Spotify: https://open.spotify.com/artist/7vE0PbobQfMaV3RJvvXhdq?si=rlGkgZ6_SUGF6DIivKCZkg

Hemsida: https://jattedam.myportfolio.com

Facebook: https://www.facebook.com/jattedam/

Jättedam Porträtt

Jättedam Porträtt

Foto: Johan Roman

Tisdag 30/7 kl. 19: MARTIN STURFÄLT
Pianisten Martin Sturfält har etablerat sig som en uppmärksammad uttolkare av såväl nyare som äldre svensk musik. Han är en flitig gäst som solist hos svenska och utländska symfoniorkestrar och är även en hängiven kammarmusiker.
Martin föddes i Katrineholm och började spela piano vid 4 års ålder. Allt sedan 11-årsåldern har Martin varit aktiv som konserterande pianist och hans framträdanden har tagit honom runt om i Skandinavien, övriga Europa, USA och Asien. Under Brukskonserten bjuder Martin och hans flygel på några av de mest välkända musikskatterna.

Martin Sturfält

Martin Sturfält

Foto: Jan Lindblad Jr.


CIRKUSSKOLA!
Missa inte när den populära och kostnadsfria cirkusskolan äntligen kommer till Flen!

PASSA PÅ! PLATSER KVAR!
Vill du lära dig cirkuskonster som trampolin, jonglering, akrobatik och cykla på enhjuling? Då ska du vara med i sommar när Frisksportdistriktet kommer till Flen och Piggelin-hallen och håller kostnadsfri cirkusskola för barn och unga mellan 6 och 15 år. Cirkusskolan pågår vecka 30 (22-26 juli) och är uppdelad i en förmiddags- och en eftermiddagsgrupp: Kl. 9-12 för barn mellan ca 6-9 år. Kl. 13-16 för unga ca 9-15 år. Kl. 16-17 fri träning. Veckan avslutas med två cirkusföreställningar på fredagen. Observera att man förväntas delta samtliga dagar under veckan.

För mer information och anmälan till cirkusskolan: www.frisksport.se/cirkusskolan eller kontakta kultur@edu.flen.se
Hela sommarlovsprogrammet finns att läsa på facebook eller på hemsidan


Här kan du läsa Kulturnytt, -Ett nyhetsbrev om kulturaktiviteter som bedrivs av och i samverkan med Flens kommun.

Cirkusskola Evenemang Bild 18

Cirkusskola Evenemang Bild 18